Макао няма да позволи на техния национален отбор да пътува

...
Макао няма да позволи на техния национален отбор да пътува
Коментари Харесай

Макао отказа мач заради опасност от терористични акции

Макао няма да разреши на техния народен тим да пътува до Шри Ланка за втория мач сред двете страни от Световните квалификации по футбол в зона Азия от съображения за сигурност. Футболната асоциация на Макао в изказване на страницата си във фейсбук написа, че ще изиска ФИФА да насрочи мача на безпристрастен терен, като се надява молбата им да бъде призната без възражения.

" Предвид последните терористични офанзиви, които раздрусаха Шри Ланка и поради желанието ни да осигурим сигурността и сигурността на тима и на чиновниците на федерацията, ние предприехме тази стъпка. Обърнали сме се към ФИФА, Азиатската футболна конфедерация и сътрудниците от Шри Ланка. Надяваме се, че мачът ще бъде плануван на безпристрастен терен, написа още централата на Макао.

На Великден 257 индивида бяха убити в терористични атентани в Шри Ланка.

Най-ниско поставените страни в Азия пък стартират в този момент квалификациите за Мондиал 2022 с елиминации. Макао има шанса за първи път да преодолее този стадий, откакто в първия мач победи Шри Ланка с 1:0 с гол на бранителя Филипе Дуарте и се надява да се възползва от обстановката.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР