Макао, най-големият хазартен център в света, започна вчера масово тестване

...
Макао, най-големият хазартен център в света, започна вчера масово тестване
Коментари Харесай

На това място затвориха всички ресторанти, училища и детски градни, но не и казината

Макао, най-големият хазартен център в света, стартира през вчерашния ден всеобщо тестване за COVID-19, откакто бяха открити десетки случаи на локално предаване на коронавирусната зараза. Повечето бизнеси са затворени, без казината, съобщи Ройтерс, цитира Българска телеграфна агенция.

Макао има към 600 000 поданици и се чака осъществяването на проби за завърши на следващия ден. Бившата португалска колония, която в този момент е специфичен административен регион на Китай, съблюдава китайската политика на нулев коронавирус, чиято цел е цялостно и непременно очистване на огнищата на болестта.

Повечето поданици на Макао са призовани да си останат по домовете, заведенията за хранене ще са затворени за визити, затегнат е и граничният надзор. Училищата и детските градини също са затворени. Това значи, че през идващите седмици приходите на
казината ще са покрай нулата, разясняват анализатори. Акциите на казината на Макао се сринаха тази заран, като максимален е спадът за компанията " Сандс Чайна " (Sands China) - с 8 на 100, най-сериозният спад от 15 март насам.

Над 80 на 100 от приходите на държавното управление на Макао са от хазартния бизнес, в който директно или индиректно работи и по-голямата част от популацията му.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР