Мъка в света на спорта. Отиде си скоропостижно голяма гимнастичка

...
Мъка в света на спорта. Отиде си скоропостижно голяма гимнастичка
Коментари Харесай

Само на 17 години за часове си отиде шампионка по гимнастика

Мъка в света на спорта. Отиде си скоропостижно огромна гимнастичка единствено на 17 години.

Заради смъртта на младата испанска гимнастичка Мария Херанц Гоме в Гуадалахара е разгласен двудневен печал, съобщи Телеграф.

Спортистката умря в четвъртък в университетската болница в Кабанияс дел Кампо, осведомят испанските медии.

Момичето, което представляваше испанския народен тим по гимнастика, умря от менингит, оповестиха от градския съвет на Гуадалахара.

" Мария ни напусна ненадейно поради ужасяващ менингит, който я взе единствено за 24 часа, оставяйки града в неутешима горест. Градският съвет желае да изрази най-дълбоката си тъга и болежка от такова трагично събитие и изпраща най-дълбоките си съболезнования на цялото семейство и другари на Мария, изключително на нейните родители, Ракел и Алфонсо, нейния по-малък брат, баби и дядовци, чичовци и братовчеди, доста от които са поданици на общината, изричаме съболезнования и на нейните сътрудници от Гуадалахара и предходните, от школата Сан Блас де Кабаньяс, както и на цялото семейство на „ Клуб Рудитрамп “ – се показва в известието на.градския 

Мария е специализирала батут, взе участие с Испания на Световното състезание, което се организира в Бирмингам през ноември 2023 година и се състезава във възрастовата група от 17 до 21 години.

Миналата година тя беше четвърта в Испания отборно.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР