Мъжкият национален отбор на Латвия ще играе за първи път

...
Мъжкият национален отбор на Латвия ще играе за първи път
Коментари Харесай

Латвия ще играе на Евроволей за първи път от 25 години

Мъжкият народен тим на Латвия ще играе за първи път от 25 години насам на европейско състезание! Волейболистите от прибалтийската страна си осигуриха билет за шампионата на Стария континент следващата година, откакто надиграха изрично домакина на квалификацията в група D Кипър с в последния дуел от този стадий.

За латвийците това ще бъде второ присъединяване в континенталното съревнование - през 1995 година приключиха на 11-о място.

Състезателите на Аво Кеел оглавиха групата в Никозия с актив от 12 точки (4 победи и 2 загуби) , колкото има и втория - Испания, само че с по-добро съответствие на извоюваните геймове (2.3 против 1.4).
Най-резултатен бе Атварс Озолинш с 15 точки (3 аса) , с 9 завърши Романс Саус, толкоз осъществя и Кристапс Платакс (2 блокади) .

За Кипър Сотирис Сиапанис приключи с 14 точки (1 блокада) , 10 осъществя Николаос Елефтериу (2 аса) .
По-рано следобяд " алените рисове " от Испания реализираха безапелационна победа над Молдова с 3:0 (25:19, 25:22, 25:23) в последния си мач от група D. Тимът, воден от Хорхе Федерико Канестрачи ще би трябвало да изчака резултатите от останалите групи през януари, с цел да разбере дали ще бъде измежду най-хубавите пет подгласници, които ще се класират за Евроволей.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР