Мъжкият национален отбор на България по волейбол допусна поредно поражение,

...
Мъжкият национален отбор на България по волейбол допусна поредно поражение,
Коментари Харесай

България взе гейм на Канада, но отново загуби

Мъжкият народен тим на България по волейбол позволи следващо проваляне, този път от Канада с резултат 1:3 (25:22, 23:25, 22:25, 20:25) във втория си мач от втората седмица на шампионата Лига на нациите, която се организира във френския град Орлеан. Родните национали взеха първия гейм, само че по-късно канадците взеха превес във всяка една от идващите елементи.

Нашите изгубиха първия си дуел в Орлеан от Бразилия с 0:3 гейма. Възпитаниците на Пламен Константинов бяха равностойни на Селесао в откриващия гейм, в който отстъпиха с 22:25, само че по-късно бяха надиграни от противника надлежно на 17 и 15 точки.

Началото на първия гейм беше малко по-добро за България, която поведе с 4:2 след неточност от сервис на " кленовите листа " и отлична обсада на разпределителя Георги Сеганов. Разликата набъбна до 6:3 след пусната топка на Сеганов.

Постепенно обаче северноамериканците взеха превес и поведоха с 14:12 към средата на частта. Нашите момчета въпреки всичко стигнаха до равнене на гейма при 20:20, което обещаваше забавен завършек на гейма. 

Силният заключителен взлом на " лъвовете " продължи и те съумяха да затворят изрично частта след 25:22. 

Втората част започва по-добре за Канада, която поведе с 3:1 след сбъркан сервис на Димитър Димитров и нова мощна контра на Стивън Маар. Постепенно България съумя да изравни при 7:7 и даже дръпна с 8:7 след страхотни изяви на обсада на Алекс Грозданов.

В средата на гейма " кленовите листа " отвориха задатък от 3 точки, само че българите още веднъж демонстрираха здрави нерви и върнаха паритета при 19:19. В последна сметка канадците се оказаха печеливши, затваряйки гейма с минималното 25:23.

Канада още веднъж започва малко по-добре третата част, натрупвайки задатък от три точки при 10:7. България по този начин и не успяваше да смъкне този задатък, а напрорив - " кленовите листа " продължиха да диктуват темпото и стигнаха до 5 пункта задатък при 20:15.

Съперникът позволи няколко грешки, само че въпреки всичко съумя да затвори частта при 25:22. 

Нещата не бяха доста по-различни и при започване на четвъртата част, в която Канада съумя да заформи задатък от 3 точки при 10:7, по сходство на третия гейм. В идващите минути родните национали съумяха да се задържат единствено на 1-2 точки разлика, карайки канадците да са оптимално точни в отиграванията си.

" Кленовите листа обаче по този начин и не трепнаха, затваряйки четвъртия гейм с 25:20, а с това и печелейки дуела с 3:1.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР