Мъжките баскетболни отбори на Русия и Беларус са лишени от

...
Мъжките баскетболни отбори на Русия и Беларус са лишени от
Коментари Харесай

`Баскетболистите на България ще играят вместо Русия в квалификациите за Париж 2024

Мъжките баскетболни тимове на Русия и Беларус са лишени от правото да вземат участие в квалификационните шампионати за Олимпийските игри през 2024 година, заяви Франс прес, базирайки се на Международната федерация по баскетбол (ФИБА).

 В резултат на това мястото на Русия се заема от идващия тим в ранглистата на ФИБА, който не се е класирал за тях, като това е националният тим на България.

Общо 40 тима ще вземат участие в предварителните олимпийски квалификации.

На 28 и 29 април ще има съвещание на Борда на ФИБА, на което ще бъдат избрани и домакините на всеки от шампионатите, като жребият ще се тегли на 1 май.

Предварителните олимпийски квалификации ще се проведат в интервала 12-20 август, 2023 година, като петте спечелили от шампионатите ще продължат към същинската фаза следващата година.

Спортистите от Русия и Беларус са подложени на наказания от голям брой спортове, откогато Русия нахлу в Украйна през февруари предходната година.

Международният олимпийски комитет предложи да се позволи на спортистите от Русия и съдружника на Москва Беларус да се състезават единствено като самостоятелни състезатели в идните интернационалните надпревари, напомня Франс прес.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР