Мъжът, заловен с арбалет в замъка Уиндзор, където живя покойната

...
Мъжът, заловен с арбалет в замъка Уиндзор, където живя покойната
Коментари Харесай

Мъж се призна за виновен в заплаха за убийство на кралица Елизабет, влязъл в Уиндзор с арбалет

Мъжът, хванат с арбалет в замъка Уиндзор , където живя починалата към този момент кралица Елизабет Втора, се призна за отговорен по три обвинявания: едно според Закона за измяната, второ за опасност за ликвидиране на кралицата и трето за носене на оръжие на публично място, предадоха международните организации.

Двадесет и една годишният Джасвант Сингх Чаил се призна за отговорен в Централния углавен съд на Англия и Уелс, откакто на 25 декември 2021 година бе задържан в замъка западно от Лондон.

Кралица Елизабет, която умря през септември предходната година, е била в замъка в деня на нахлуването дружно със сина си Чарлз , който към този момент е крал, и други близки членове на
фамилията.

Чаил е възнамерявал нападението с месеци , споделиха прокурорите по-рано на авансово съвещание. Твърди се още, че към два часа преди нахлуването той се е изкачил по оградата благодарение на въжена стълба. Носил е качулка и маска и арбалет, зареден със стрела, с изключен предпазител и подготвен за пукотевица. Щом се доближил един от чиновниците по сигурността, Чаил споделил: " Аз съм тук, с цел да убия кралицата ".

Смята се, че преди този момент Чаил е кандидатствал за работа в полицейско звено към министерството на защитата, както и за кралски гвардеец с концепцията да е по-близо до кралското семейство.

Прокурорите настояват, че той е желал да отмъсти на властта за отношението към индийците и е изпратил видеоклип на към 20 души, в който твърди, че ще се опита да убие кралицата.

Според прокуратурата оръжието " Суперсоник Екс-боу ", което е носил, е можело да аргументи " съществени или смъртоносни пострадвания ".

На днешното съвещание той се яви посредством видеовръзка и говореше само когато трябваше да удостовери името си и да се признае за отговорен по трите обвинявания. Съдията Джереми Бейкър сподели, че присъдата ще бъде произнесена на 31 март.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР