Мъжът, поругал последния дом на патриарх Неофит може да отнесе

...
Мъжът, поругал последния дом на патриарх Неофит може да отнесе
Коментари Харесай

До 3 години затвор за мъжа, поругал гроба на патриарха

Мъжът, поругал последния дом на патриарх Неофит може да отнесе до 3 години затвор, в случай че бъде потвърдено, че той е душевен здрав и може да носи наказателна отговорност. Очаква се през днешния ден прокуратурата да изиска непрекъснатото му задържане, научи " Труд news ". 

От там му повдигат обвинение за оскверняването на гроба на патриарх Неофит. 37-годишният е измамен под отговорност за опозоряване гроб на мъртвец, за което законът планува до 3 години затвор, пробация или санкция до 10 000 лв..



Вече е предоставена експертиза за психологичното му положение, защото все още няма писмени доказателства в какво здраве е.

От обвиняването оповестиха, че в случай че се откри, че мъжът е неуравновесен, каквито догатки има, то той ще бъде препоръчан за наложително лекуване.

" Труд news " напомня, че гробът на патриарха беше осквернен в 23.37 часа в понеделник. Счупени бяха кръста и мраморната рамка. Извършителят бе открит по записа на охранителните камери на църквата и хванат на втория ден от осъщественото закононарушение. Мъжът е на 37 години, досега незнаен на полицията. Бил и арестуван в региона на НДК. Не се е съпротивлявал, само че и не е обяснил аргументите за стореното.

Снощи първи ви разкрихме самоличността на лицето, направило грозното действие. В същия ден млада терапевтка си пусна клипче в обществените мрежи по какъв начин танцува с скитник под звуците на латинска музика. Едва нощес тя е разпознала мъжа.

" Не знаех, че танцувам с индивидът, който поруга гроба на Неофит. Не виждам вести и телевизия, едвам в този момент разбрах ", изясни специалистката по фамилни констелации Александра К. 

Междувременно хора, живущи в центъра на София са безапелационни, че са виждали въпросният мъж нееднократно в районна на НДК и Попа. Често спял по пейки и дишал лепило.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР