Мъжът, който в понеделник вечерта се вряза умишлено с кола

...
Мъжът, който в понеделник вечерта се вряза умишлено с кола
Коментари Харесай

Нападателят от пицарията в Париж може да носи наказателна отговорност

Мъжът, който в понеделник вечерта се вряза съзнателно с кола в терасата на пицария в парижкото предградие Сет-Сор и умъртви 12-годишно момиче, може да носи наказателна отговорност, съобщи през днешния ден прокурор, представен от ДПА.

Проведената психиатрична експертиза е заключила, че мъжът е осъзнавал дейностите си, удостовери прокурорът на град Мо, Доминик Лоран.

Извършителят, който бе задържан на място незабавно след случая, се чака да бъде изправен пред съд по-късно през днешния ден, с цел да бъдат публично стартирани следствени дейности против него за ликвидиране при утежняващи условия.

Заместник-прокурорът Ерик дьо Валроже сподели през вчерашния ден, че разпитът на обвинения протича доста комплицирано поради "противоречивите му изказвания " и тъй като той давал "много комплицирани пояснения за претекстовете си ". Арестуваният споделил пред следователите, че бил погълнал огромно количество медикаменти, в това число кодеин, в деня преди случая.

Освен починалото момиче, други 12 души бяха ранени и петима от тях са в сериозно положение след набега на водача с беемвето против терасата на пицарията. Всички намиращи се там сега били повалени на земята.

Дьо Валроже изключи терористични претекстове за случая, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР