Мъжът, който на 2 ноември извърши въоръженото , е използвал

...
Мъжът, който на 2 ноември извърши въоръженото , е използвал
Коментари Харесай

Терористът от Виена използвал автомат сръбско производство

Мъжът, който на 2 ноември извърши въоръженото, е употребявал лицензионна версия на АК-47, сръбско произвеждане и револвер ТТ, заяви през днешния ден ръководителят на следствената група Михаел Лонегер, представен от ТАСС.
На полицията е известно, че част от боеприпасите за автомата са били създадени в Китай, а тези за револвера ТТ – в Сърбия, съобщи представителят на ведомството.
Засега службите за сигурност се придържат към версията, че участникът е направил самичък закононарушението.
От за съучастничество в терористичното нахлуване.
 Италия арестува чеченец, обвързван с терористичния акт във Виена Италия арестува чеченец, обвързван с терористичния акт във Виена
Полицията в Италия арестува покрай Милано чеченец, който е изготвял подправени документи за терористичната група, провела нахлуване...
По думите на представителя на прокуратурата на Виена Нина Бусек, по делото се води следствие против 21 индивида на възраст сред 16 и 28 години. Следователите изследват наличието на електорнните им устройства и телефонните диалози.
На десетимата, които са в ареста, са им повдигнати обвинявания, че още преди осъществяването на нападението те са взели участие в терористична или незаконна организация.
Прокуратурата е в непрекъснат контакт с управляващите в Германия и Швейцария за продан на информация по отношение на опцията нарушителят да е имал съучастници в тези страни.
На 2 ноември вечерта в центъра на Виена беше осъществен терористичен акт, в резултат на който бяха убити 4 и ранени 22-ма души. Силите на реда съумяха да унищожават причинителя - 20-годишния Куйтим Фейзулай, притежаващ двойно поданство – на Австрия и на Северна Македония. През април 2019 година той е наказан на 22 месеца затвор поради опит да замине за Сирия и да се причисли към редиците на бойците от Ислямска страна. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР