Мъж върви среднощ в пуст краен градски район. Пада. Оказва

...
Мъж върви среднощ в пуст краен градски район. Пада. Оказва
Коментари Харесай

Пловдивчанин цяла нощ стоя заклещен в тръба в изправено положение

Мъж върви полунощ в запустял краен градски регион. Пада. Оказва се - в тръба. Цяла нощ стои заклещен в изправено състояние. Не може да излезе самичък. Вика - никой не го чува. Сутринта минава жена, която разхожда кучето си. Чува го. Заедно със избавителните екипи идва инцидентен човек, който си има екскаватор и оказва помощ в разкопаването. На потърпевшия нищо му няма.

Тази преживелица се разигра в неделя сутринта в Пловдив. Ето подробният роман на пловдивската пожарна:  

" Пловдивчанин, който се прибирал към дома си нощес, пропаднал в пластмасова тръба, оставена за отводняване. Инцидентът е станал покрай стадиона в кв. " Коматево ". Човекът е бил заклещен повече от 11 часа в тясното и дълго пространство с вдигнати нагоре ръце. Правил е опити да излезе самичък, само че защото тръбата е тясна, дълга и гладка, не съумял. Не е имало и кой да му окаже помощ, защото мястото е отдалечено от жилищните постройки. Ранобудна пловдивчанка, която тази заран разхождала кучето си, чула виковете му и незабавно позвънила за помощ.

В акцията по спасяването се включиха два екипа огнеборци, екип на Спешна помощ и ВиК. Безценна е била помощта на предвидлив и виновен гражданин на кв. " Коматево ", който дошъл с багера си и разкопал пространството към тръбата, с цел да помогне на огнеборците. Тръбата била прерязана, спасителите създали гръдна връзка и извадили заклещения мъж. Медиците открили, че по индивида има единствено леки охлузвания ".

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР