Мъж се ядоса, след като видя нахвърлени боклуци върху археологическите

...
Мъж се ядоса, след като видя нахвърлени боклуци върху археологическите
Коментари Харесай

Мъж се ядоса, след като посети сакрално място в Пловдив

Мъж се ядоса, откакто видя нахвърлени отпадъци върху археологическите остатъци на Небет тепе. Възмущението си той показа в обществените мрежи.

" Много се веселя, че посетих старинния град. Никога не бях идвал... А единствено на три метра имаше кошче ", написа той.

Разбира се последва вълна от мнения, които осъждат постъпката на хората, които изхвърлят остатъци от храна и питиета по археологическите камъни на крепостната стена.

Небет тепе е един от знаците на Пловдив, като съгласно хипотези градът се е зародил точно от това място. От няколко години се работи по план за неговото възобновяване и превръщането му в сериозен туристически обект.

Имаше даже концепция да бъде стеснен достъпът до него и да се заплаща такса, в случай че някой желае да го прегледа по-обстойно.

Явно обаче след положението, в което е оставен от пловдивчани и методът, по който се грижат за него сега, концепцията не е напълно неприятна.

Няколко пъти в годината има разнообразни акции по разчистване на тепетата, при които всякога се изнасят стотици килограми отпадъци. Оказва се, че тези начинания не са задоволителни, изключително в случай че желаеме да притеглим повече туристи и посетители на града.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР