Мъж разви брейкденс цицина в горната част на главата си,

...
Мъж разви брейкденс цицина в горната част на главата си,
Коментари Харесай

Мъж получи дупка на главата от брейк танци

Мъж разви " брейкденс цицина " в горната част на главата си, откакто неведнъж практикува завъртане на глава, оповестяват лекари.

Тъканта, която лекарите са отстранили хирургически, била сензитивна на досег и на мястото е имало косопад. Тези лишени от косми подутини по главата също постоянно се назовават ​​„ дупки от въртене на глава “ и в по-широк смисъл положението от време на време се назовава „ синдром на брейкденсъра “.

„ Въпреки че „ дупката “ е известна в общността на брейкдансите, тя е едва документирана в здравната литература “, означават лекарите в публикация, оповестена в четвъртък (10 октомври) в списанието BMJ Case Reports. Въз основа на техните резултати, лекуването на тези подутини по главата с интервенция " наподобява е сполучлива намеса ", споделиха лекарите.

Брейкденсът — или брейкингът, както е прочут от практикуващите — включва силови придвижвания, които могат да включват балансиране в неправилни пози или въртене на върха на главата, да вземем за пример. Танцьорът в този случай, мъж при започване на 30-те, практикува разнообразни типове завъртания на главата повече от 19 години. Той заяви, че тренира към пет пъти седмично по 1,5 часа наведнъж; към две до седем минути от всяка сесия той е прекарал въртейки се върху главата си.

Мъжът сподели, че е забелязал издутина, съпроводена от косопад, образуваща се на скалпа му. И през последните пет години подутината е повишена и станала сензитивна на досег.

„ Наличието на лезията и обвързвания с нея дискомфорт са естетически неприятни за пациента, само че издатината не е попречила на пациента да продължи с главозамайващите си действия “, означиха лекарите на мъжа.

След като прегледаха подутината, лекарите означиха, че кожата над нея се движи елементарно, което допуска, че масата е притисната сред кожата и черепа. Структурно сканиране на главата на мъжа удостоверява, че това е по този начин, и също по този начин демонстрира, че кожата над издатината и черепът изпод са станали по-дебели от тъканите към тях.

По време на интервенцията лекарите отстраняват огромната буца тъкан под скалпа на мъжа. Намалена е удебелената част на черепа му назад до естествената му широчина.

„ Получих доста позитивни мнения и хората споделят, че наподобява добре направено, че имам прекрасен белег “, сподели пациентът в изказване, включено в отчета за случая. „ Мнозина споделят, че към този момент не виждат, че имам издутина и че главата ми наподобява изцяло естествена. “

Въпреки че този феномен на " брейкденс подутина " не е добре изследван, съществуващите изследвания допускат, че брейкърите, които практикуват въртене на главата, може да са склонни към косопад и неравности по върховете на главите си.

Тази лимитирана литература загатва, че практикуването на въртене на главата три или повече пъти седмично може да докара до най-голям риск от загуба на коса спрямо практикуването на придвижването по-рядко. Загубата на коса може да е резултат от физическа контузия или белези в горната част на главата, или от тракционна плешивост, която се случва, когато космените фоликули се повредят от неведнъж дърпане в корена на косата.

Трябва да се означи, че " изявленията по отношение на това положение са нищожни ", споделиха лекарите в своя отчет. Така че точното разпространяване на хедспин дупките измежду b-момчетата и b-момичетата не е ясно.

„ Този ​​доклад за случай съставлява пионерско изпитание в подробното разказване на клиничен случай на „ дупка от главоболие “, заключават създателите.

Тази публикация е единствено за осведомителни цели и не е предопределена да предлага медицински препоръки.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР