Мъж от Велико Търново плати годишната си винетка с жълти

...
Мъж от Велико Търново плати годишната си винетка с жълти
Коментари Харесай

Търновец плати винетка със стотинки в знак на протест

Мъж от Велико Търново заплати годишната си винетка с жълти стотинки в символ на митинг против неприятните пътища. Николай Василев събрал общо 6500 броя монети с номинал от по една и по две стотинки. Така сумата в размер на 97 лв. той занесъл в Областно пътно ръководство във Велико Търново.

Близо два часа служителките на ведомството са броили жълтите стотинки.

Търновецът събирал монетите в продължение на месеци, с цел да изрази гражданската си позиция против неприятната инфраструктура.

Николай Василев призна, че би плащал по-висока цена на винетката, в случай че пътищата са в чудесно положение, защото няма да дава средства за ремонт на колата си.

„ Искам да се извиня на дамите, които работят в организацията, и които броиха стотинките за към час и 45 минути – те нямат никаква виновност, че пътищата са в такова състояние-с дупки, непочистени от снега, от пясъка. Усвояват се пари, само че не за положително качество“, разяснява яростно Василев.

Той даде образец с сектор на основен път София- Варна, от село Шереметя до Лясковец, който макар, че се ремонтира, непрекъснато зейват дупки.

Въпреки, че е платил с левове своята годишна винетка, различен великотърновец също е уверен, че инфраструктурата в България не е качествена и даже е рискова за водачите. По думите му, асфалтовият пласт, който се поставя пътищата не дава отговор на условията за придвижване на МПС.

„ Бил съм в Европа и там пътната настилка е с друга неравност спрямо нашата. А у нас асфалтът е равен “, споделя Мариян Василев.

По думите му, грапавата настилка прави положително сцепление с гумите на автомобила. Такива настилки имало в доста европейски страни, в това число и в прилежаща Румъния.

„ Убеден съм, че доста от произшествията нямаше да са се случили, в случай че имаше неравност на асфалта, тъй като водачите нямаше да изгубят надзор над автомобила на пътя “, изяснява Мариян Василев.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР