Мъж от щата Охайо е обвинен, че е стрелял по

...
Мъж от щата Охайо е обвинен, че е стрелял по
Коментари Харесай

Съдят човек по обвинение, че застрелял робот

Мъж от щата Охайо е упрекнат, че е стрелял по робот. Това не е приказен сюжет по загубен роман на Айзък Азимов, а напълно свеж случай, за който написа PopSci.

Майкъл Блевинс ще би трябвало да дава отговор по обвинявания във вандализъм и заличаване на държавна благосъстоятелност, откакто в пияно положение е стрелял по полицейския робот в къщата си.

На 23 февруари полицията в градчето Чиликот се отзовала на незабавен сигнал за пукотевица в къщата на 62-годишният Блевинс. Когато блюстителите на реда пристигнали на място, Блевинс отказал да отвори вратата.

След като устните договаряния се провалили, служителите на реда изпратили два робота в къщата, защото смятали, че Блевинс е добре въоръжен и това прави офанзивата с хора прекомерно рискова. В отговор пък мъжът прострелял по-големият от роботите с револвер.

В последна сметка той бил задържан, а в къщата му в действителност били открити два автомата и боеприпаси.

Използването на роботи при блокада на здания не е рядко в Съединените щати като през март 2012 година специфичните елементи щурмуваха къща в щата Юта с робот, а през септември няколко робота бяха изпратени, с цел да открият точното местонахождение на нарушители при престрелка в щата Мичиган.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР