Мъж от Перник сигнализира за нехуманно и нехигиенично поведение на

...
Мъж от Перник сигнализира за нехуманно и нехигиенично поведение на
Коментари Харесай

Съседът държи куче на терасата - пълно е с фекалии и урина, няма ли закони?

Мъж от Перник алармира за нечовешко и нехигиенично държание на собствен комшия.

Той твърди, че комшията му от горния етаж отлежда огромно куче на терсата, за което не поставя грижи. По този метод балконът е станал тоалетна за животното, което не излиза на открито.

Мъжът моли за съвет и по какъв начин да действа.

" Искам съвет от Вас към кого да се обърна за подпомагане по отношение на следния проблем. Живея в блок. Съседите над жилището ми отглеждат куче порода Каракачанка на открита тераса в спонтанна барака. Животното изобщо не се извежда на открито и надлежно се изхожда на терасата. Урината капе непрестанно по долните етажи. Въпрос на време е да протече урина и в жилището ми. Писах на " Дай лапа Перник " и няма никаква реакция от тяхна страна. Отглеждане на животни на открита тераса е неразрешено по закон. ", споделя мъжът, запазил анонимност.

Той даже е цитирал общинска разпоредба за съответния проблем:

НАРЕДБА за придобиване, владение, развъждане, надзор и регистрация на животни на територията на Община Перник. Чл. 18. Принципи на развъждане на животни домашни любимци: (1). Всеки, който отглежда животно домакински любим или се грижи за подобен, е виновен за неговото здравословно положение. Чл.22. Забранява се развъждането на животни домашни любимци: 1. На открити тераси и балкони в здания в режим на етажна благосъстоятелност. 2. В общите елементи на постройките в режим на етажна благосъстоятелност.

Перничани се съгласиха с мъжа робство посъветваха да се обърне към Общината, общински инспекторат, както и Районната ветеринаро - здравна работа.

Повечето показаха вяра, че съответни органи ще вземат отношение по въпроса и че кучето ще откри по-добри стопани.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР