Мъж, ограбил клон на банка, използвайки пластмасов пистолет, отива на

...
Мъж, ограбил клон на банка, използвайки пластмасов пистолет, отива на
Коментари Харесай

Банков обирджия с пластмасов пистолет отива на съд

Мъж, ограбил клон на банка, употребявайки пластмасов револвер, отива на съд, оповестиха от районната прокуратура в София. Става дума за сина на известния ваятел Георги Чапкънов – Константин.

Въоръжен с флашивия револвер, той ограби на банков клон на столичния бул. " Цар Борис III " през февруари. Отмъкнати бяха малко над 13 500 лева Константин Чапкънов бе задържан малко по-късно. Пред съда юристите му твърдяха, че младият мъж страда от шизофрения и не може да носи наказателна отговорност.

Прокуратурата очевидно е на друго мнение, тъй като е внесла обвинителен акт против него. Според проверяващите по време на обира на 12 февруари е нахлул в банковия клон с транспарантен дамски чорап на главата си и пластмасовия револвер и извикал: " Това е грабеж, никой да не мърда, всички на земята, ще ви гръмна всичките, давайте всичките пари ".

Охранителка незабавно задействала паник-бутона, който носела със себе си. Служителка на гише сторила същото като в това време почнала да дава пари на нападателя.

" Първо подала на обвинения плик, съдържащ банкноти, които били „ белязани “ тъкмо за такива случаи, а точно били разказани в протокол за списък на профилирани банкноти. След това предала и другите парични суми (в разнообразни валути – лв. и евро), намиращи се в обслужваната от нея каса ", пишат от прокуратурата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР