Мъж нападна с нож ученички на автобусна спирка в Япония.

...
Мъж нападна с нож ученички на автобусна спирка в Япония.
Коментари Харесай

Мъж нападна ученички на автобусна спирка в Япония

Мъж атакува с нож ученички на автобусна спирка в Япония. Момиченце и мъж са убити, 16 деца и една жена са ранени. Нападателят се е самоубил. Мотивите за нападението остават неразбираеми.

 © БГНЕС
Сутрин като всяка друга за девойките от католическото учебно заведение Каритас в град Кавазаки, южно от Токио, който чакали учебния рейс. До момента в който към тях се доближава мъж с нож във всяка ръка и без да издаде и тон, стартира гневно да нанася удари. Убити са момиченце на 11 години и мъж на 39 - евентуално татко на едно от децата, съгласно телевизия NHK. Ранените девойки са на възраст сред 6 и 12 години.
Тецуро Саито, Директор на католическото учебно заведение Каритас: Заради бруталните дейности, почтени деца и родители, отгледали децата си с доста обич, бяха засегнати. Изпълнени сме с голям яд и най- дълбока горест.
Директорът на учебното заведение допусна, че децата не са усетили заплахата, тъй като нападателят е работил тихо. Тялото му е открито покрай мястото на престъплението, той е умрял по - късно от рана, която самичък си е нанесъл. Подобни набези в Япония постоянно са осъществявани с нож или меч, заради прецизния надзор над огнестрелните оръжия в страната.

Премиерът Шиндзо Абе съобщи, че се моли за убитите и даде обещание да затегне сигурността по маршрутите към учебните заведения.

Шиндзо Абе, министър-председател на Япония: Трява да вземем всички нужни ограничения за сигурността на децата.
Президентът Тръмп, който е в Япония изрази съболезнования на околните и съобщи, че американският народ скърби дружно с японския.
 Дете почина, а други 16 са ранени след нахлуване над група възпитаници в Япония Дете почина, а други 16 са ранени след нахлуване над група възпитаници в Япония
Група възпитаници, чакащи рейс, са били нападнати от мъж в японския град Кавазаки. Ранени са минимум 16 души, множеството от които деца. Полицията е по...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР