Мъж изпадна в кома, а по-късно почина след агресия на

...
Мъж изпадна в кома, а по-късно почина след агресия на
Коментари Харесай

Защо СДВР издирва свидетели на побой месец по-късно?

Мъж изпадна в кома, а по-късно умря след експанзия на пътя. Престъплението е осъществено на 26 януари на кръстовището на бул " Черни връх " и ул. " Златен рог " в София.

За случая стана ясно едвам в петък, 23 февруари, когато от Столичната дирекция на вътрешните работи оповестиха, че се търсят очевидци. В прессъобщението до медиите, изпратено към 19 ч. вечерта, не се прецизира какъв е случая, а единствено мястото му и часа на осъществяването - сред 14.30 и 14.40 ч. на 26 януари.

От Столична дирекция на вътрешните работи разпространиха и фрагменти, на които се вижда по какъв начин мъж отива при различен лидер, разменят няколко реплики, след което вторият нанася удар, който събаря мъжа и го оставя в безсъзнание. Той остава в кома в продължение на седмици, а на 18 февруари умира в болничното заведение, заяви Нова телевизия.

Въпреки това полицията стартира да търси очевидци едвам месец след закононарушението. Проверка на юрист Ивайло Юруков, който съставлява околните на умрелия, открила, че не се води прокурорска кореспонденция по този случай. От прокуратурата пък показват за медията, че причинителят е арестуван за 72 часа и няма по какъв начин по-късно да не му бъде повдигнато обвиняване.

В същото време информация в уеб страницата на Министерство на вътрешните работи и Столична дирекция на вътрешните работи сочи, че за закононарушението не е съобщавано нито след самото нахлуване, нито след гибелта на мъжа.

В тази връзка адв. Юруков счита, че причинителят е намерил контакт с някои от водещите групи за въздействие в правосъдната система, за които се приказва непрекъснато в общественото пространство. " Под давление на тези групи явно е изработен опит едно такова тежко закононарушение, осъществено измежду бял ден на един от най-оживените булеварди, да бъде скрито ", съобщи адв. Юруков. Според него няма по какъв начин да се приказва за административна неточност.

По думите му Столична дирекция на вътрешните работи е почнало да търси очевидци едвам откакто той открил неналичието на тази кореспонденция и потърсил контакт с медиите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР