Магнитски светна с фенерче право в широко затворените очи на

...
Магнитски светна с фенерче право в широко затворените очи на
Коментари Харесай

"Магнитски" светна с фенерче в широко затворените очи на институциите

" Магнитски " светна с фенерче право в необятно затворените очи на българските институции. Това няма по какъв начин да мине сред капките.. Те стават токсични за банките, за контрагентите. Не е инцидентно, че Пеевски продаде и последните си компании единствено преди месец-два. Той е бил наясно какво го чака ". 

Това сподели пред БНР финансистът Владислав Панев, борсов анализатор, съпредседател на партия " Зелените ", част от управлението на " Демократична България ". 

Според него работата на държавното управление е да изолира тези лица от стопанския живот, с цел да не попадат техни търговски контрагенти  под глобите

" Имам информация, че комерсиалните банки, комерсиалните контрагенти на Пеевски, на Божков, вземат ограничения да лимитират взаимоотношението си с тези лица, с тези компании. В този случай няма значение страната какво ще предприеме, силата на самия закон " Магнитски " е такава, че самите частни компании ще изолират глобените лица, с цел да не попаднат те под ударите на закона ". 

В предаването " Нещо повече " Панев добави: 

" Огромна опция за България е да прекъсне корупционните практики, които ни задушаваха през последните години ... Съединени американски щати са подхванали това в този момент, тъй като очевидно виждат условия за смяна на политическата среда... Промяната в България е неизбежна. Голямото предизвикателство е не да сменим едни неприятни олигарси с положителни такива, а да променим метода на ръководство в България ". 

Интервюто с Владислав Панев можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР