Магнитните бури са явление, което се появява, когато на Земята

...
Магнитните бури са явление, което се появява, когато на Земята
Коментари Харесай

Магнитните бури и техния ефект върху нашата психика и физиология

Магнитните стихии са събитие, което се появява, когато на Земята доближават високоенергийни частици от слънчевия вятър. Тези частици взаимодействат с магнитното поле на Земята и предизвикват промени в магнитното поле на планетата.

Изследванията демонстрират, че магнитните стихии могат да оказват въздействие върху здравето ни. Например, магнитните стихии могат да причинят главоболие, меланхолия, бодърствуване и други здравословни проблеми.

Научните проучвания са посочили, че магнитните стихии могат да повлияят на нашия сън и физиологични функционалности като температура на тялото, храносмилане, хормонален баланс и други. Магнитните стихии могат да нарушат този темп, което може да докара до разнообразни здравословни проблеми.

Освен това, магнитните стихии могат да причинят промени в нервната система и да повлияят на функционалностите на мозъка. Някои проучвания демонстрират, че магнитните стихии могат да повлият на паметта, концентрацията и настроението.

Въпреки това, би трябвало да се означи, че въздействието на магнитните стихии върху здравето ни е едва и не е задоволително научно потвърдено. Още проучвания са нужни, с цел да се разбере тъкмо по какъв начин магнитните стихии въздействат на нашето здраве.

В умозаключение, магнитните стихии могат да оказват въздействие върху здравето ни, като предизвикват разнообразни здравословни проблеми. Въпреки това, въздействието им не е задоволително научно потвърдено. Някои проучвания са посочили, че магнитните стихии могат да повлият и върху кръвното ни налягане, както и да усилят риска от инфаркт и инсулт. Тези резултати са следени по-специално при хора с висок риск за кардиоваскуларни болести.

Освен това, има научни доказателства за това, че магнитните стихии могат да усилят риска от мигрени. Едно проучване, оповестено в списание " Cephalalgia " през 2016 година, сподели, че хората, които страдат от мигрени, имат по-голям риск да изпитат признаци по време на магнитни стихии.

Има и някои проучвания, които свързват магнитните стихии с повишен риск от меланхолия и тревога. Едно такова проучване, оповестено в списание " Journal of Affective Disorders " през 2018 година, сподели, че хората, които живеят в области с по-високи равнища на магнитни стихии, имат по-висок риск от меланхолия и тревога.

Накрая, е значимо да се означи, че магнитните стихии не са единствените фактори, които могат да въздействат върху здравето ни. Влиянието на магнитните стихии може да бъде затруднено за премерване, защото има и други фактори, които могат да оказват въздействие върху здравето ни. Затова са нужни още проучвания, с цел да се разбере тъкмо какво е въздействието на магнитните стихии върху здравето ни.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР