Мъгла от дим в Русе.Баржа със самозапалили се въглища, акостирала

...
Мъгла от дим в Русе.Баржа със самозапалили се въглища, акостирала
Коментари Харесай

Горящи въглища на баржа задимиха Русе

Мъгла от пушек в Русе.

Баржа със самозапалили се въглища, акостирала край румънския бряг, е причина за мощното задимяване на Русе, заяви шефът на Регионалната дирекция на околната среда и водите (РИОСВ) в крайдунавския град инж. Цонка Христова, пише БТА.

Тя посочи, че пикът е бил тази заран към 5:00-6:00 часа, а на телефоните са получени над 100 сигнала от обезпокоени жители. Извършени са замервания, като уредите са отчели завишаване, само че не и превишаване на пределно допустимите концентрации. Според Христова задимяването няма да се отрази върху човешкото здраве.

Баржата е акостирала край Гюргево при започване на месеца.

От регионалната администрация в Русе обясниха, че плавателното средство е правило курс от Констанца, Румъния, до Сърбия. Самозапалването на въглищата се е случило по време на престой на стоянка.

Пускат две нови баржи за избавителни действия по Дунав

От Регионална инспекция за опазване на околната среда са забелязали пушек над плавателния съд на 14 юли т. година и тогава са разбрали, че има някакъв проблем.

Задимяването от тлеещите въглища се е усетило над Русе откакто вятърът е трансформирал посоката си. От кметството изясняват, че по информация от румънска страна са подхванати дейности по гасене, което е предизвикало и съществуването на още по-голям пушек.

За казуса е известен министърът на околната среда и водите Борислав Сандов, който е изпратил сигнал до румънския държавен секретар по околната среда, с цел да се подхващат дейности по преместването на съда надалеч от града.

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР