Магистратите от Висшия съдебен съвет (ВСС) отложиха разглеждането на процедурата

...
Магистратите от Висшия съдебен съвет (ВСС) отложиха разглеждането на процедурата
Коментари Харесай

ВСС замота въпроса с освобождаването на Гешев

Магистратите от Висшия правосъден съвет (ВСС) отложиха разглеждането на процедурата от втора точка на дневния ред на кадровия орган - процедурата по предварително освобождение на основния прокурор Иван Гешев, импортирана от правосъдния министър Надежда Йорданова.

Причината за отлагането - с цел да се отстранят нередовности в процедурното предложение на някогашния длъжностен правосъден министър проф. Янаки Стоилов, което влезе като точка 1.

Магистратът Огнян Дамянов настоя за отсрочване на разглеждането на точка втора от пленума, до момента в който не се отстранят нередностите в процедурното предложение на проф. Янаки Стоилов . Дамянов разясни, че двете оферти следва и да се обединят, само че откакто се изчистят нередностите в процедурното предложение на проф. Янаки Стоилов.

Следващото съвещание на пленума на Висш съдебен съвет ще бъде на 4 май от 9.30 ч., когато би трябвало да се разиска преценката дали са отстранени нередовностите в процедурното предложение на служебния правосъден министър проф. Янаки Стоилов и дали може да се тръгне напред.

Припомняме, че на днешното съвещание на Висш съдебен съвет магистратите настояха в 7-дневен период министърът на правораздаването Надежда Йорданова да в профил нередности по процедурното предложение на някогашния длъжностен правосъден министър Янаки Стоилов за освобождение на основния прокурор Иван Гешев.

Преди откриването на днешното съвещание основният прокурор Иван Гешев упрекна правосъдния министър Надежда Йорданова, че единствено.

, че е извънредно време България да получи основен прокурор, който пази правата на хората, без да ги нарушава и не се прикрива зад полицейско принуждение.
 Висш съдебен съвет ще стартира с предлагането на Янаки Стоилов за освобождението на Гешев
Висш съдебен съвет ще стартира с предлагането на Янаки Стоилов за освобождението на Гешев

Това взеха решение кадровиците с общо 16 гласа " за ", без нито един срещу и " въздържал се "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР