Магистрати разпитаха чрез видеоконферентен разговор от софийския затвор Димитър Желязков-Очите

...
Магистрати разпитаха чрез видеоконферентен разговор от софийския затвор Димитър Желязков-Очите
Коментари Харесай

Разпитаха по скайп Митрьо Очите по делото срещу Бенчо Бенчев

Магистрати разпитаха посредством видеоконферентен диалог от софийския затвор Димитър Желязков-Очите по делото против общинския консултант в Бургас Бенчо Бенчев.

Делото се гледа в Районния съд в морския град. Бенчев е обвиняем за укривателство на Димитър Желязков в Турция. Укриването е станало в интервала, в който Желязков е бил търсен от Интерпол като водач на проведена незаконна група.

Срещу общинския консултант е повдигнато и друго обвиняване. То е за държане на огнестрелни оръжия и муниции в дома му. Това оповестиха от Районния съд в Бургас. Днес по време на разпита Димитър Желязков е удостоверил версията на Бенчев, че са се срещнали инцидентно в Гърция, след което двамата са отпътували за Турция. Желязков отхвърлил тезата на обвиняването, по тази причина че е нощувал в един хотел с Бенчев в Турция.

В правосъдното съвещание отбраната на Бенчев е направила искане, съдът още веднъж да разреши той да напусне рамките на страната ни за прегледи при медицински експерти в Република Турция.

Адвокатите се аргументираха с обстоятелството, че подсъдимият не се е възползвал от предходното разрешаване на съда да пътува до Турция, защото е трябвало да бъде подложен под 14-дневна карантина, показаха от съда в Бургас.

Магистратите са дали позволение на настояването на подсъдимия поради безупречното му държание и напълно съобразено с задачите на сегашния развой - откриване на обективната истина. От съда в Бургас осведомиха, че идващото съвещание по делото ще е на 30 септември, с чуване на очевидци.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР