Магистрат от Специализираната прокуратура, който е поставен под охрана още

...
Магистрат от Специализираната прокуратура, който е поставен под охрана още
Коментари Харесай

Прокурор е следен и заплашван с анонимно писмо с патрон

Магистрат от Специализираната прокуратура, който е подложен под защита още преди година, е разкрил в служебния си кабинет заплашително писмо, адресирано персонално до него. 

Пликът е открит в долап с писалищен материали в кабинета му на ул. " Черковна ", оповестяват от прокуратурата. 

В него е подложен 1 патрон, калибър 9х19 мм, и няколко хартиени бележки, представляващи отрязъци на обособени думи, измежду които „ кръв “ и „ осведомен “, както и името на непозната страна и болнично заведение в столицата. 

Прокурорът е посещавал тази болница неведнъж през последните месеци, което допуска, че е наблюдаван от хората, изпратили опасността. 

" Скандално е, че това е случва в страна, която е член на Европейски Съюз. Висш магистрат да бъде заплашван по този метод. Не е обикновено прокурор да откри такава опасност в бюрото си в постройката на Специализираната прокуратура, която е охранявана от Министерството на правораздаването ", споделя представителят на основния прокурор Сийка Милева на специфична конференция по случая.

Сигналът за опасността идва няколко месеца откакто беше закрито така наречен Бюро за защита към прокуратурата, което се занимаваше със отбрана на очевидци и магистрати. 

Решението на 46 Народно заседание беше оспорвано от Иван Гешев пред Конституционен съд, само че жалбата не беше почетена. 

Сийка Милева изиска държавното управление да подсигурява сигурността на магистратите, " с цел да работим всички ние за обществото, а не да се тормозим от медийни офанзиви, закани и репресии ". 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР