Магистрала Тракия стана ледена пързалка. Tова съобщи пловдивчанка, която пътува

...
Магистрала Тракия стана ледена пързалка. Tова съобщи пловдивчанка, която пътува
Коментари Харесай

Опасност дебне на Тракия! Магистралата стана ледена пързалка, къде са снегорините?!

Магистрала Тракия стана ледена пързалка. Tова заяви пловдивчанка, която пътува тази заран в сектора сред Пловдив и София, представена от TrafficNews.

„ Не може да се кара с повече от 50км. Няма нито един снегорин в двете направления. Затова ли плащаме винетки по 97 лв.? Да не можеш да стигнеш на работа по интернационален път”, възмущава се тя.

От пътната организация оповестяват, че е лимитирано е придвижването на товарни коли над 12 тона в сектора Пазарджик - София в посока София на Автомагистрала " Тракия ".

Според други, затруднено е придвижването и по пътя Пловдив – Пазарджик.
„ Пътят не е нито измит, нито опесъчен. Защо плащаме налози?”, разяснява свидетел.

Междувременно снегорини почистват пътя Смолян- Пловдив. В региона е разгласен червен код за рисково време, като от рано тази заран са въведени краткотрайни ограничавания за товарни коли с маса над 12 тона с ремаркета и полуремаркета. Те не могат да минават през проходите в региона - " Пампорово ", " Рожен ", " Превала " и " Печинско ", както и по пътните артерии Девин - Михалково и Доспат - Батак.

„ Снегът стартира да вали от 03:00 ч. през нощта, излязоха нужният брой машини да разчистват и опесъчават пътните настилки. Ограничения има на този стадий единствено за товарни коли. По всички пътища придвижването се прави при зимни условия. Сигнали за произшествия на този стадий няма “, разясниха от дежурната част на Областно пътно ръководство.

Температурите в региона паднаха внезапно, като на множеството места те са към минус 10 градуса. По информация на Планинската избавителна работа в Пампорово към 07:00 ч. там температурата бе минус 12, а общата снежна завивка е към 80 см.

От Агенция „ Пътна инфраструктура “ молят водачите да отсрочат тръгването си в идващите часове, в случай че то не е незабавно. Все отново, в случай че потеглят на път, от организацията приканват водачите, че е належащо колите им да са със заредени резервоари, течност за чистачки, подобаващи гуми, да имат разполагаем вериги, които да употребяват, в случай че е нужно, да карат със съобразена скорост и нараснало внимание, спазвайки напътствията на „ Пътна полиция “.

Областният спешен щаб в Смолян е в подготвеност за вероятно привеждане в дейности на оперативния проект при бедствия. Предупредени са кметовете и общинските спешни щабове да бъде тествана готовността на пътно-поддържащата техника, както и готовността за подсигуряване на популацията с артикули от първа нужда. Приоритетна е грижата към хронично болните и жителите на хемодиализа.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР