Магическите съставки на тази вълшебна комбинация са ясни, въпросът е

...
Магическите съставки на тази вълшебна комбинация са ясни, въпросът е
Коментари Харесай

Боб със свински уши в гювеч

Магическите съставки на тази вълшебна композиция са ясни, въпросът е може ли да се яде всеки ден, тъй като ние несъмнено желаеме

Необходими Продукти

● свински уши - 2 - 3 бр.
● лук - 1 глава
● моркови - 1 - 2 бр.
● чушки - 2 бр. алена и зелена
● сол
● домати - 1 - 2 бр. настъргани или от консерва
● червен пипер - 1 с.л. пушен
● брашно - 1 с.л. с връх
● фасул - 3 буркана сварен Канелини
● джоджен
● олио - 2 - 3 с.л.

Начин на подготвяне

Добре почистените свински уши се сваряват във вода до цялостна подготвеност (около 1 час и 20 мин). Изваждат се от бульона и се нарязват на хапки или ленти. Отделно се задушават в олио 1 глава лук, 1- 2 моркова, алена и зелена чушка, нарязани на ситно с малко сол.

Добавя се 1 нарязан домат или от консерва, 1 ч.л. пушен червен пипер.1 с.л с връх брашно се разрушава в малко студена вода и се прибавя към зеленчуците. Доливате от бульона, като бъркате непрестанно.

В кален съд изсипвам 3 консерви бял фасул, като преди този момент съм им отцедила водата. Не използвайте фасул с доматен сос консерва, а във вода.

Слагам нарязаните уши, прибавям задушените зеленчуци, подправки на усет, наложително се стрива изсъхнал джоджен щедро. Долива се от бульна на сварените уши, в случай че има потребност от още сол, се прибавя.

Захлупва се и се поставя в авансово загрята фурна. Къкри към час, зависи какъв брой бульон сте поставили. Махам капака и запичам боба в гювеч леко още към 30 мин. Времето на готвене зависи от типа фурна.

Инфо: Nora Tashev от Кулинарна мрежа

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР