Магическа, невъобразима, титанична нощ в Шампионска лига. Още една. Тотнъм

...
Магическа, невъобразима, титанична нощ в Шампионска лига. Още една. Тотнъм
Коментари Харесай

Нов славен епос! Тотнъм хвърли Аякс в ада и ще играе финал

Магическа, невъобразима, титанична нощ в Шампионска лига. Още една. Тотнъм отстрани Аякс и ще се сблъска с Ливърпул във финала на шампионата.

Момчетата на Маурисио Почетино съумяха да завоюват с 3:2 полуфиналния мач реванш на "Йохан Кройф Арена " в Амстердам и по този начин с общ резултат 3:3 (въпреки триумфа на холандците в Лондон с 1:0) да продължат напред след повече голове на непознат терен.

Срещата в Амстердам закупи невъобразими висоти през втората част, откакто бразилецът Лукас Моура вкара хеттрик и изстреля своите върху облаците. През първото полувреме Аякс изнесе рецитал на атакуващия футбол, вкарвайки две попадения и правейки общия резултат 3:0 - посредством бранителя Матайс де Лихт в 5-ата минута и крилото Хаким Зиеш в 35-ата.

Второто полувреме обаче бе напълно под диктата на "шпорите ", които притиснаха оптимално своя противник и, след купища положения пред вратата на Андре Онана, се добраха до нужните голове. Първо, в 55-ата минута Лукас Моура получи на скорост в наказателното поле от Деле Али и понижи до 2:1.

4 минути по-късно бразилецът се възползва от неточност на Онана, който не съумя да улови топката и с ефектно превръщане от няколко метра изравни до 2:2. Аякс към момента имаше преимущество в общия резултат и можеше да стигне до финала в Мадрид, когато в 96-ата минута Моура още веднъж откри метод да се вклини в отбраната на амстердамци и да изпрати вцепеняващ за домакинските почитатели удар в мрежата за крайното 3:2.

...................................

Аякс - Тотнъм 2:3 (3:3 общ резултат)

1:0 Матайс де Лихт 5'

2:0 Хаким Зиеш 35'

2:1 Лукас Моура 55'

2:2 Лукас Моура 59'

2:3 Лукас Моура 96'

...................................

YESSSSSSSSSSSSSS!

WHAT A COMEBACK. WHAT A FINISH. WE'RE HEADING TO THE CHAMPIONS LEAGUE FINAL!!! #UCL ⚪️ #COYS pic.twitter.com/YjnZa0AYaD
— Tottenham Hotspur (@SpursOfficial) 8 de mayo de 2019
WE'RE CHAMPIONS LEAGUE FINALISTS! #UCL ⚪️ #COYS pic.twitter.com/ntH31npkxg
— Tottenham Hotspur (@SpursOfficial) 8 de mayo de 2019
Край на срещата! Тотнъм се класира за финала на шампионата след повече голове на непознат терен. Англичаните вкараха три попадения през втората част на Аякс - след хеттрик на Лукас Моура, и си завоюваха мач с Ливърпул на 1-ви юни в Мадрид. Луд, героичен конфликт на "Йохан Кройф Арена ". За историята.

96' ГОООООООООООООООООООЛЛЛЛЛЛ ЗА ТОТНЪМ - 2:3! Какъв гол, какъв край, каква драма, невиждано! Лукас Моура вкарва третия си гол и праща Аякс в пъкъла. Ударът бе от границата на наказателното поле и не остави шансове на Онана за 3:2 в интерес на англичаните. 3:3 общ резултат. Тотнъм ще играе край!

94' След корнер, при който се включи Лорис, Вертонген стреля с глава, само че в навън.

93' Зиеш получи пред наказателното поле и стреля с левия крайник, само че топката бе отбита от Лорис.

87' Вулкан пред вратата на Аякс - след ъгловия удар с глава на Вертонген, само че Онана почисти. Последва нов шут с крайник на белгиеца, само че Фелтман почисти от голлинията. Секунди по-късно Сон получи в наказателното поле, направи финт наляво и опита да матира Онана от дребен ъгъл, само че топката профуча в навън.

86' Сон навлезе в наказателното поле и стреля, само че защитник на Аякс мазета в корнер.

82 - Final change:

↪️ @Ben_Davies33
↩️ Danny Rose
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР