Маги в селището на пчелите“ e книга за деца, представена

...
Маги в селището на пчелите“ e книга за деца, представена
Коментари Харесай

Елена Стойчева разказва за приключенията на "Маги в селището на пчелите"

„ Маги в селището на пчелите “ e книга за деца, показана в последния ден на фестивала " С книга на плажа ". Инициативата се организира за поредна година в Морската градина на Бургас пред експозиционен център " Флора ". Автор на творбата е Елена Стойчева. Това е втората ѝ книга, откакто предходната година бургазлийката издаде алманах с разкази " Шивачът на времето “. Сега авторката се е насочила към детската публика. Всъщност косвено „ Маги в Селището на пчелите “ е и за възрастни, които не са изгубили детското в себе си и откриват огромните истини за природата посредством чистия свят на детето.

" Решението за това взех първо в сърцето си, а след това в мозъка си! Оказа се, че писането на детска брошура е по-трудно, само че това е сладка компликация. Децата са доста фина материя и при тях всичко би трябвало да е поднесено доста налично и в това време най-пълно в смислово отношение. С къси простички думи би трябвало да събереш доста смисъл и те да могат да го схванат и да им въздействаш. За това избрах описа в книгата да е от името на Маги, малко момиченце, което доста обича гората, природата, пчелите. Става магия и тя се смалява до динена семка, по-късно попада в пчелния кошер и оттова стартира нейното премеждие! ", описа Елена Стойчева.

Авторката показа, че сигурно ще продължи да написа истории за най-малките, тъй като тази нужда усеща със сърцето си. Дали воин ще бъде още веднъж Маги, времето ще покаже. Засега дребното момиченце печели другари с приключенията си в Селището на пчелите. Илюстрациите са на Ангелина Ангелова, а книжката е на пазара с помощта на ИК " Знаци ".   

повече можете да чуете в звуковия файл:
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР