Маестро Найден Тодоров използва Фейбук профила си, за да покани

...
Маестро Найден Тодоров използва Фейбук профила си, за да покани
Коментари Харесай

Маестро Найден Тодоров кани публиката на Травиата в Кайлъка

Маестро Найден Тодоров употребява Фейбук профила си, с цел да предложения публиката на операта ”Травиата ” в Летен спектакъл ”Кайлъка ” на следващия ден вечер. Именитият български диригент ще дирижира новата режисура на това фамозно заглавие на Джузепе Верди на най-голямата сцена навън в Плевен.

Режисьор на постановката е Надя Христозова. В основните функции ще се показват Пламена Гиргинова, Георги Султанов и Венцеслав Анастасов – актьори с интернационална кариера. Участват още Тихомир Андролов, Валери Цолов, Милена Йотова, Даниел Меса, Ивона Иванова и други

В постановката е зает общинският хор ”Гена Димитрова ” с диригент Анелия Дечева.

В Летен спектакъл ”Кайлъка ” опера е показана за първи път през 1987 година. Тогава е представлението на ”Княз Игор ” от Бородин под диригентството на Георги Нотев с режисьор Пламен Карталов.



Меломаните помнят, че в един от гастролите на Софийската опера в Летния спектакъл в парка ”Кайлъка ” е показана операта ”Селска чест ” от Маскани ” със световноизвестната оперна прима Гена Димитрова, която не е пропущала опция да пее пред своите съграждани.

След закриването на Плевенската държавна опера ”Христо Бръмбаров ” традицията е прекратена. Преди няколко години, като шеф на Плевенската филхармония, Любомир Дяковски връща още веднъж оперните постановки в Летния спектакъл. Диригент на няколко оперни заглавия е маестро Найден Тодоров – шеф и основен диригент на Софийската филхармония. Той напълно застава в поддръжка на концепцията ценителите на класическата музика да имат опция по-често да се срещат с оперни представления.

Според предварителните метеорологични прогнози за на следващия ден времето в Плевен ще бъде уместно за музикален празник с ”Травиата ”.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР