Мадрид. В рамките на 24-та сесия на Генералната асамблея на

...
Мадрид. В рамките на 24-та сесия на Генералната асамблея на
Коментари Харесай

Министър Стала Балтова и ръководителят на Федералната агенция по туризъм на Русия Зарина Догузова изразиха готовност за сътрудничество за възстановяване на туристопотока

Мадрид. В рамките на 24-та сесия на Генералната асамблея на Световната организация по туризъм към Организация на обединените нации в Мадрид, министърът на туризма Стела Балтова беседва със Зарина Догузова, началник на Федералната организация по туризъм на Русия. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на туризма . На неофициална среща преди полемиките от втория ден двете показаха задоволството си от взаимната работа сред България и Руската Федерация в областта на туризма. Зарина Догузова поздрави българския министър за постигнатите резултати и бързите темпове във възобновяване на туризма в България в подтекста на пандемията от COVID-19. Тя изрази подготвеност за тясно съдействие и удостовери, че България остава една от известните измежду съветските туристи дестинации за отдих. В продължение на тази наклонност българският министър посочи, че Русия постоянно е била значим стратегически сътрудник и изиска повече регулярни полети от Москва и от основни огромни съветски градове. Това ще улесни туристите от пазар Русия и ще даде доста повече благоприятни условия за пътувания и туризъм. В отговор Зарина Догузова изрази удовлетворение от вероятността, като посочи, че решението е на съветския Федерален действен щаб за надзор на инфекциите и неговия ръководител Татяна Голикова. Г-жа Догузова и министър Балтова разискаха и благоприятни условия за бъдещо съдействие.

Зарина Догузова употребява случая, с цел да предложения министър Балтова персонално да посети съветския павилион на ревюто в Дубай.
От началото на годината до септември близо 36 хиляди съветски туристи са нощували в места за настаняване, като 85% от тях - през летния сезон. Водещите дестинации за гостите от Русия през този интервал са София и Варна - с по към 6 900 туристи, Несебър - над 4 хиляди туристи, следвани от Балчик, Бургас, Пловдив и други

Основна задача е възобновяване на туристопотока от предпандемичните времена. През 2019 година общият брой съветски туристи в България възлиза на към 450 хиляди, от които над 355 хиляди - единствено за летния сезон.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР