Мадрид ще направи носенето на предпазни маски на публични места

...
Мадрид ще направи носенето на предпазни маски на публични места
Коментари Харесай

Мадрид въвежда задължително носене на маски на публични места

Мадрид ще направи носенето на защитни маски на обществени места наложително като част от пакет от ограничения за попречване на разпространяването на ковид. Решението идва на фона на сериозното нарастване на случаите на Covid-19 в Испания в последната седмица. 

Носенето на маска на обществени места е наложително в Испания от 21 май на местата, на които обществената отдалеченост не е допустима, само че в последните седмици съвсем всички от 17-те района направиха мярката наложителна от самото начало. Мадрид е един от последните градове, който последва това. 

Властите в Мадрид възнамеряват още терасите да затварят в 01:30 часа и да стопират да одобряват клиенти половин час преди този момент. Събиранията на хора в откритите елементи на заведенията да бъдат лимитирани до 10 души. Препоръчва се също и празненствата в домашна конюнктура да бъдат с до 10 посетители.

Министърът на опазването на здравето Енрике Руис Ескудеро изясни, че тези дейности се подхващат поради драстичното нарастване на инфекциите през последните дни и посочи, че средната възраст от пациентите към този момент е под 40 години. 

Междувременно, полицията следи изкъсо за нарушавания на протокола за ковид като единствено през юни е съставила 9737 санкциониращи акта при 7 920 визити. Последният случай е от този понеделник, когато задържа 5-има души след празненство в квартал " Тетуан ", на което присъствали 95 души, танцуващи без маски. Освен това ръководителят на районната изпълнителна власт Изабел Диас Аюсо акцентира, че още веднъж ще изиска Педро Санчес да изисква посетителите от страни с най-лоша епидемиологична обстановка да влизат в страната с изработен PCR-тест.

Този нов пакет от ограничения идва на фона на решението на Англия да върне 14-дневната карантина за идващи от Испания. Мадрид подлага на критика решението на Лондон, а от туристическия отрасъл предизвестиха, че карантината може да нанесе загуби за испанската стопанска система в размер на 10 милиарда евро.

Междувременно от Световната здравна организация обявиха, че към момента се намираме в първата вълна на ковид, която ще има пикове и спадове. Броят на инфектираните в света е над 16 милиона, а смъртните случаи са над 650 000. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР