Мадрид. Министър-председателят на Испания Мариано Рахой заяви, че каталонския проблем

...
Мадрид. Министър-председателят на Испания Мариано Рахой заяви, че каталонския проблем
Коментари Харесай

ТАСС: Испанският премиер определи каталонския проблем като „битка за Европа“

Мадрид. Министър-председателят на Испания Мариано Рахой съобщи, че каталонския проблем визира цяла Европа, предава ТАСС , цитирайки думите на испанския министър председател, изказани в изявление за вестник El Pais .
“Това (ситуацията в Каталония) е борба за Европа “, означи той. Според мнението на премиера, „ сега са заложени европейски полезности “. „ Трябва да спечелим борбата “, добави той.
Освен това, по думите на Рахой, испанските управляващи не се нуждаят от помощта на медиатор за урегулирането на обстановката в Каталония. Според него, „ би трябвало да се благодари “ на всички искащи да изиграят ролята на медиатор в решаването на каталонските проблеми. „ Искам да кажа единствено едно нещо за това ходатайство: то не ни би трябвало – акцентира Рахой – На нас ни би трябвало, тези, които нарушават закона и се слагат над него, да поправят своето състояние “.
В коментар за това, дали ще бъде употребен член 155 от конституцията на кралството, позволяваща Каталония да бъде лишена от самостоятелния си статут, той означи, че „ не изключва безусловно нищо от разновидностите, които са разрешени от закона “. „ Трябва всичко да се прави навреме, това, което е най-важно в даден миг, - сподели испанският министър председател. – Би било идеално да не одобряваме трагични решения “.
Освен това, той добави, че „ гражданската армия и националната полиция ще бъдат ситуирани в Каталония, до момента в който обстановката не се върне към естественото си русло “. Рахой също посочи, че не възнамерява да разгласи провеждането на нови всеобщи избори поради ситуацията в самостоятелния район.
Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР