Мадона навършва 60 утре. В нейна чест от BBC са

...
Мадона навършва 60 утре. В нейна чест от BBC са
Коментари Харесай

Мадона на 60 г. – част от рекордите в музикалната й кариера

Мадона навършва 60 на следващия ден. В нейна чест от BBC са подбрали някои от най-големите достижения в 35-годишната й музикална кариера.
От излизането на едноименния албум на Мадона през 1983 година тя е изнесла 10 турнета и е продала над 300 млн. албума.
Това й донася място в Световните върхове на Гинес като най-продаваната изпълнителка на всички времена.
Ето още няколко забавни числа за Кралицата на попа:
1. Мадона може да се похвали с повече албуми, които са оглавили класациите във Англия, от която и да е друга изпълнителка.
Дванадесет от албумите на Мадона са достигнали до първото място. Само Бийтълс и Елвис Пресли имат повече от нея.
Албумът й The Immaculate Collection прекарва 338 седмици в класациите след излизането му през 1990 година, включително повече от два месеца на първото място.
2. Любимите песни на публиката
Like A Virgin обичаната ви ария на Мадона ли е? Добре пристигнали в клуба. По данни на Spotify, класиката от 1984 година е най-популярната й ария.
След това се подреждат Hung Up, Holiday, La Isla Bonita и Like a Prayer. В тази петица има единствено една ария, която не е от 80-те години и това е Hung Up, която излиза през 2005 година
3. Мадона е пласирала повече сингли в Топ 5, от която и да е друга изпълнителка
Общо 46 сингъла на Мадона са достигали до челната петица на класациите във Англия. Само Елвис Пресли може да се похвали с повече.
Мадона също по този начин има шлагери, достигали Топ 5 в три десетилетия – от Like A Virgin през 1984 година до Celebration през 2009 година
4. Изпълнението й по време на Супербоул чупи върхове
През 80-те години нямаше Гугъл, с цел да ни каже от какво са се интересували хората.
От 2010 година насам обаче търсенията за Мадона в международен мащаб доближават връхната си точка през март 2012 година, когато тя става първата изпълнителка, изнесла концерт в почивката на Супербоул, след злополучното присъединяване на Джанет Джексън през 2004 година
През 2012 година Мадона сложи връх за най-голяма гледаемост с осъществяването си по време на Супербоул. Този връх бе усъвършенстван от Кейти Пери и „ Лявата акула “ през 2015 година
5. От Spotify чуват Мадона по малко по-различен метод
Повечето стрийминг услуги дават на песните цифрени стойности, с цел да дефинират дали това е " щастлива " или " тъжна " ария, въз основа на тоналността, ритъма и други фактори.
Те употребяват единствeно това по какъв начин звучи музиката и подценяват текста, само че употребяват тази информация, с цел да ни предлагат нова музика.
Съдейки по метода, по който компютрите на Spotify " чуват " нейната музика, те биха я определили като " все по-тъжна с времето ", в резултат на потреблението на по-бавни песни и по-ниски тоналности.
Това обаче не е тъкмо по този начин. Някои от най-емоционалните песни на Мадона са в първите й албуми, макар че тези песни звучат като цяло " по-щастливо ".
6. Сол мажор е най-често употребяваната тоналност в песните й
В студийните албуми на Мадона има песни в 24 разнообразни тоналности, само че Сол мажор е най-често употребяваната (17 песни).
7. Мадона е най-богатата изпълнителка в Съединени американски щати
Изглежда като че ли тя в действителност е Материално момиче.
От Forbes оцениха положението на Мадона на 580 млн. $ през предходната година, което я прави най-богатата изпълнителка в Съединени американски щати с преднина от към 200 млн. $ пред класираната на второ място Селин Дион (Дион е канадка, само че е спечелила по-голяма част от парите си в САЩ).
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР