Мадагаскар е изправен пред хуманитарна криза. Гладът може да предизвика

...
Мадагаскар е изправен пред хуманитарна криза. Гладът може да предизвика
Коментари Харесай

Мадагаскар - изправен пред хуманитарна криза



Мадагаскар е изправен пред филантропична рецесия. Гладът може да провокира филантропична рецесия в южната част на страната, откакто сушата и пясъчни стихии унищожиха реколтата, предадоха Франс прес и Ройтерс, като цитират Световната продоволствена стратегия на Организация на обединените нации.
Мадагаскар е една от най-магичните страни в света, ситуирана на брега на Индийския океан.

 Снимка: Стефана Сбиркова

" Много е огромен казусът с изхранването в Южен Мадагаскар , тази година е една от най-дъждовните, реколтите последните три години бяха доста неприятни, има и мощен песъчлив вятър, които подухва реколтите, което води и до бежанска вълна, към този момент е много тежко ситуацията последните три месеца, въпреки че има над 300-400 интернационалните организации, които оказват помощ въпреки всичко на Мадагаскар, оказва помощ и държавното управление с храна и вода за хората ", сподели в " Хоризонт до обед " Стефана Сбиркова, която от две десетилетия живее в Мадагаскар.

Още по тематиката в звуковия файл.

В събота в " Нощен Хоризонт " ще можете да чуете продължение по тематиката с мненията на студента Абрахам Рацзаф и политическия анализатор Ивайло Пенчев, който е осведомен с политиките в района.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР