М юсюлманите в много арабски страни ще отбележат празника Айд

...
М юсюлманите в много арабски страни ще отбележат празника Айд
Коментари Харесай

Мюсюлманите празнуват Рамазан Байрам

М юсюлманите в доста арабски страни ще отбележат празника Айд ал Фитр или Рамазан Байрам в миг, когато няколко страни в района не престават да постановат ограничавания поради ковид, съобщи ДПА.

Айд ал Фитр слага края на свещения за исляма месец на пости Рамазан .

Саудитска Арабия, където се намират най-свещените за исляма места, разгласи, че сряда е последният ден от Рамазана и от през днешния ден стартира тридневният празник Айд ал Фитр, един от най-свещените празници в ислямския календар.

Другите страни, които ще честват през днешния ден, включват Катар, Йордания, Египет, Алжир, Сирия, Обединените арабски емирства и Тунис.

Началото и краят на ислямските месеци се дефинира от наблюдаването на новолуние.

Някои страни постановиха нови ограничавания за празника ,

с цел да лимитират разпространяването на ковид, като да вземем за пример Ирак, където беше натрапен локдаун, който стартира през вчерашния ден и се чака да продължи 10 дни. Заболеваемостта в Ирак остава висока, а имунизацията върви постепенно.

За да ограничи скупчванията на хора Египет подреди магазините да останат затворени от сряда вечерта до 21 май, а Тунис вкара вечерен час и ограничавания в напредването до 16 май.

Други страни обаче ще облекчат ограниченията си на фона на спадаща заболеваемост. Това включва Йордания, която от през днешния ден понижава времетраенето на вечерния час.

В Хасково поради пандемията молитвата се организира навън на стадион .

Тя стартира още преди изгрев. На нея се събират единствено мъже, до момента в който дамите приготвят обичайна софра.

Тази година поради ограниченията против ковид не се чака да дойдат доста хора от Турция, отбелязва. Около 650 000 са мюсюлманите у нас. Следващият огромен празник е Курбан Байрам.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Катастрофа на кръстовище. Ядосан мъж пита русокоска: - Ти кьорава ли си?!! - Как ще съм кьорава, нали аз те уцелих! Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниПрекрасните неща се случват тогава, когато си изцяло подготвен за тяхДългото възобновяване е обвързвано с непостижими за фамилията разходиВижте прогнозата за времето за идващите няколко дниВижте кои са те в нашата галерияТайната съставна част на модулната платформа се крие в материалите.Така вложенията от американски компании могат да продължатДвамата са разискали ескалацията на напрежение в района на Близкия изток през последните дниЕвропейската организация за сигурност на храните предизвестява, че Е171 може да бъде нездравословен за здраветоТой беше административен секретар на министерствотоСледваща доставка се чака утреСмущението ще продължи най-малко до края на денонощиетоДвижението в региона се контролира от полицейските чиновници на място.Полицаи са употребявали следен гърмеж, с цел да го обезвредятСтраната ни би трябвало да укрепва връзката си с достойните създатели, пренесли на хиляди километри българското слово, писменост и дух, счита президентътНай-малко 10 % от учениците и учителите ще получат преносими компютри или таблетиНов
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР