М инистерството на външните работи на Северна Македония изпрати протестна

...
М инистерството на външните работи на Северна Македония изпрати протестна
Коментари Харесай

„НоваТВ“ : Скопие връчи протестна нота на България

М инистерството на външните работи на Северна Македония изпрати протестна нота до Министерството на външните работи на България по отношение на видеоклипа на члена на Европейския парламент от България и заместник-председател на Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване, Ангел Джамбазки, оповестява скопската „ НоваТВ”, представена от Агенция „ Фокус”.

„ Ще известим институциите на Европейския съюз и ще реагираме съответстващо .

По този мотив означаваме, че сходни изказвания не способстват за напъните за задълбочаване на другарството, добросъседството и съдействието сред двете страни.

Реториката, изразяваща териториални искания към съседите, не е подобаваща за съдружници от НАТО и държава-членка на Европейския съюз, което е и непосредствено в прорез с идеалите и полезностите на Европейския съюз, с които и двете страни са мощно ангажирани”, гласи реакцията на македонското Министерство на външните работи.

Както изяснява медията, „ във видео, оповестено във Facebook, Джамбазки разпространява фантазиите за Велика България ,

учредени на Санстефанския контракт. Той споделя, че сме единствено „ краткотрайни управници” в Македония. Според него не може да се живее в XXI в., без да се признае XX в.”.

„ Колкото повече лъжете, толкоз повече истината ще лъсва. Колкото по-истерично ненавиждате София, толкоз по-български става Охрид. Колкото по-силно крещите лъжите си, толкоз по-бърз и по-ужасен ще бъде вашият край”, споделя Джамбазки.

Той твърди, че Македония е българска. По неговите думи, колкото повече Скопие лъже в разногласията, толкоз повече истината става ясно. След като повтори няколко пъти, че Македония е българска, той се обърна непосредствено към Заев със същото обръщение и добавката – колкото и да се въртите, Албания все ще е на запад.

Освен това „ НоваТВ” напомня: „ Въпреки че неотдавна в Европейския парламент имаше реакции за провокациите на България към Македония, въпреки всичко

това видео е доказателство, че провокациите не спират” .








Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Водещи--> --> Не пропускай Крадец влиза с щурм в апартамент, завързва дамата и заплашва с нож мъжа. - Казвай къде са парите и полезностите! - Ще ти кажа всичко,… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниМоделът има мощен хардуер и висока ценаВсичко за новия електрически флагман на Mercedes ще се разбере на 15 април.Някои от имената ще ви изненадатБартоничек е акционер на компанията от 2007 г.Софи Маринова, която е под карантина, се включи в шестия лайф „ Като две капки вода “ – All Stars от вкъщи сиТой бе обвиняем за неплащане на данъциВаксината се ползва единствено с една доза, тя е въз основата на вирусен векторТова заяви здравният министър проф. Костадин АнгеловОт болничното заведение в Бургас изрично отхвърлиха изказванията, че на родилката е била отказана лекарска помощ и е била върната от болничното заведениеОбщата бройка на съставите на СИК зад граница е 2507 душиВ някои страни има много забавни практикиБългарското посолство в Лондон обръща внимание, че при неспазване на наредбите ще бъдат налагани санкции в размер на 1000 английски лириКак наподобява всекидневието на Навални съгласно личните му разкази, оповестени в Инстаграм този месец, и съгласно разказите на двама някогашни затворнициВсяка книга носи голям нравствен заряд и страст, когато се чете на родния език на създателя, сподели Румен РадевПовишава се търсенето в селата към огромните градове, морето и планинатаТръмп завладя микрофона по време на тържеството и не губи доста време преди речта му да стане политическаОт мрежата

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР