Люпчо Георгиевски, директор на заличения от властите българския културен център

...
Люпчо Георгиевски, директор на заличения от властите българския културен център
Коментари Харесай

Писмо на Люпчо Георгиевски до Пендаровски: Нищо няма да ни спре, ние сме народът на цар Самуил и Иван Михайлов

Люпчо Георгиевски, шеф на заличения от управляващите българския културен център " Иван Михайлов " в Битоля, Северна Македония, адресира писмо до президента на РСМ Стево Пендаровски.

" Фокус " разгласява текста на писмото без редакторска интервенция, както и негово клише (ГАЛЕРИЯ):

" Господин Президент,

Изминаха повече от три десетилетия от края на югославската окупация на нашата Македония. Три десетилетия, през които Македонските Българи чакахме нашият народ да получи независимост и правдивост наедно с останалите елементи от нации, които живеят в страната. Днес това е гледище на всички 27 страни-членки на Европейския съюз. Проблемът е към този момент ЕВРОПЕЙСКИ.

Нищо не може да анулира обстоятелството, че в Северна Македония има Български въпрос, който може да бъде решен единствено с инструментите на Демокрацията и на Върховенството на Закона.

Побоищата над македонските българи, уволненията от работа, палежите и стрелбите по нашите клубове, оневиняването на причинителите, възбраната на нашите сдружения, говорът на омразата в следените медии, поругаването на нашите монументи и подправянето на нашата история - нищо няма да ни спре тъй като...НИЕ съдебномедицинска експертиза НАРОДЪТ! Ние сме народът на Цар Самуил, на Възрожденците, на Екзархията, на Илинденци, на Гоце, на Тодор Александров и на Ванчо Михайлов. Нашето въвеждане в Конституцията на РСМ не е привилегия, а право. Без него Родината би била Сатрапия. Очакваме от Вас ясно да кажете истината - че без конституционни гаранции за правата на Българския НАРОД в Северна Македония нашата страна ще остане на оплитам на Свободния свят.

Господин Президент,

Твърдите, че желаете да се консултирате с Работна група по отношение на това по какъв начин да се добави думата " Бугари " измежду изброените елементи от нации на три места в Конституцията. Ние сме подготвени да Ви помогнем с сложната задача да изпишете в Основния Закон три пъти тези ШЕСТ букви.

Разбирате, сигурни сме, че не можете да обсъждате нашия статут зад тила ни и да твърдите, че търсите решение.

Без нас и с налагането на формули, които биха били камуфлаж на нашето неравенство няма да бъде решен казусът за нашия статут. Очакваме да бъдем поканени, с цел да бъдем чути в Скопие, както бяхме поканени и чути в ЕК в Брюксел.

Адресите, на които чакаме да получим Вашите предложения са Ви добре известни - те са същите на които бяха пратени хора с цел да ни палят и да стрелят по нас.

Господин Президент,

За да Ви помогнем авансово в сложното Ви начинание с демократичните промени, бихме Ви отправили 4 молби:

1./ Когато коментирате обществено казуса, не се заигравайте с термина " малцинство " тъй като ние не сме малцинство и при едно бъдещо нефалшифицирано броене на македонското население този ограничаващ статут може да се приложи към тези, към които не бихте желали. 

2./ Не агитирайте ги Европейските съдружници, че Македонските Българи сме " фашисти ". Те към този момент знаят, че КОГАТО ПРЕГРЪЩАШ ВУЧИЧ ПРЕГРЪЩАШ ПУТИН, който употребява същите обвинявания във " фашизъм " против жертвите на своята експанзия.

3./ Помолете Вашите служби за сигурност да не харчат на вятъра парите на данъкоплатците за основаване на подправени български сдружения, които сякаш да ни показват. Годината е 2023, а не 1945.

4./ Не разчитайте, че можете да ни разколебаете, като корумпирате обособени публични лица в София. В България ние имаме БРАТЯ, НО НЯМАМЕ ГАЗДИ. Нашата битка е НАША битка...докато не изгрее Зората на Свободата.

Очакваме, господин Президент, да приемете протегнатата наша ръка.

КЦ " Иван Михайлов " Битоля

Председател 

Люпчо Гьоргиевски
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР