Люис Хамилтън спечели шестата си титла във Формула 1 и

...
Люис Хамилтън спечели шестата си титла във Формула 1 и
Коментари Харесай

Хамилтън вече гледа към рекорда на Шумахер след шестата титла

Люис Хамилтън завоюва шестата си купа във Формула 1 и стана вторият най-успешен водач в историята на този спорт. Британецът приключи на второ място в Гран при на Съединени американски щати - след съотборника си в " Мерцедес " Валтери Ботас, само че това му бе задоволително да стане първенец две надпревари преди края.

Хамилтън към този момент е пред аржентинската легенда от 50-те години на ХХ век Хуан-Мануел Фанджо, с който делеше второто място във безконечната класация по трофеи. Пред него към този момент е единствено седемкратният първенец Михаел Шумахер (Гер). Британецът обаче съобщи, че желае още трофеи и че има още какво да реализира във Формула 1. 

" Работя по шедьовър и още не съм го приключил напълно. Отнема дълго време да овладееш поминък, чувствам, че към този момент го обуздавам, само че има още неща, които мога да прибавя, още части от пъзела. Чакат ме още възходи и падения ", съобщи Хамилтън, за който това е трета поредна купа и пета в последните 6 година Попитан непосредствено за върха на Шумахер, той отговори: " Винаги съм казвал, че достигането на Михаел не ми е цел. Не мисля за върхове и за такива неща. Мислех си, че достигането на Шумахер е мъчно постижимо. Беше толкоз надалеч, в този момент към този момент наподобява близо - само че към момента е надалеч. Още ми е мъчно да го осъзная. Вярвам във опцията да пораствам с този тим и във F1 като цяло. Това би било цел, само че времето ще каже. Сега съм фокусиран върху това да бъда допустимо най-здрав и в най-хубава форма. Не знам дали ще има още трофеи, само че като състезател се усещам пресен. "

Британецът разгласи 2019 година като " най-хубавата, само че и най-тежката в кариерата си ". Той призна, че във втората част от сезона отборът му е имал компликации в битката с " Ферари " и " Ред Бул ". 34-годишният водач призна, че въпреки и това да му е шестата купа, още не може да осъзнае какво е постигнал. " Как тъкмо би трябвало да се усещам? Помня по какъв начин гледах този спорт като дете. Странно е да видиш някого по малкия екран, а по-късно ти да си индивидът по малкия екран и да правиш това, което си гледал да вършат Аертон Сена и Михаел Шумахер. Не имам вяра в това да си на " седмото небе ", само че в този момент съм по-високо. "

Директорът на " Мерцедес " Тото Волф пък смята, че Хамилтън има всички шансове да настигне и да изпревари Шумахер. " Има причина върхът на Шумахер да стои толкоз време - просто е доста сложен за реализиране. Но в случай че можем да дадем на водачите си добра кола и да работим за понижаване на неточности, а той направи добър сезон, няма причина да не завоюва седма купа. "

И до момента в който Хамилтън и " Мерцедес " честваха следващия си успех, " Ред Бул " и " Ферари " продължиха с размяната на реплики между тях. Пилотът на " Ред Бул " Макс Верстапен приключи трети, само че с огромна преднина пред Шарл Льоклер от " скудерията ", който бе 4-ти. След надпреварата Верстапен загатна, че слабото показване на " Ферари " се дължи на това, че интернационалната федерация по автомобилизъм (FIA) е почнала да следи моторите им по-сериозно. " Това се получава, когато спреш да мамиш. Сега ги следят и би трябвало да не престават по този начин. Представянето на " Ферари " не е необичайно ", сподели Верстапен. 

Льоклер бързо отвърна на обвиняванията: " Тези неща са смешни. Той няма никаква концепция. Не е в тима. Не знам за какво приказва, не знае нищо за нас. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР