Люис Хамилтън се очертава отново като един от фаворитите за

...
Люис Хамилтън се очертава отново като един от фаворитите за
Коментари Харесай

Хамилтън най-добър преди старта на Формула 1

Люис Хамилтън се обрисува още веднъж като един от любимците за започващия в неделя сутринта шампионат във Формула 1. Световният първенец завърши и втората петъчна сесия в Мелбърн с най-хубаво време. Разликата от сутринта беше, че Макс Верстапен се изкачи на второ място и измести оттова другия Мерцедес на Валтери Ботас. " Ето на това споделям позитивен старт на тренировките ", сподели Верстапен със удовлетворение от болида си. " Разбира се, постоянно има място за усъвършенстване, тъй че продължаваме ", добави той.

Началото на втората сесия беше белязано от липса на огромна интензивност по пистата. На четвъртата минута се появи Кевин Магнусен, само че откакто болидите започнаха да излизат, бързите обиколки започнаха да валят една след друга. Основните настоящи лица бяха Хамилтън и Верстапен, като и двамата непрекъснато подобряваха времената си, като за малко Кими Райконен беше на върха. Финландецът беше по-бързия от двата болида на Ферари, като записа 0.283 сек. по-добро време от това на съотборника си Себастиан Фетел. По-надолу в таблицата Ромен Грожан затвърди мощното показване на Хаас и зае шеста позиция. Алонсо с Макларън се подреди още веднъж на осмо място на 1.269 сек. зад Хамилтън.

Ланс Строл изведе Уилямс пред двете коли на Торо Росо и Форс Индия на Окон, до момента в който двата Заубера отново бяха на последните две места.

Топ 5 бяха разграничени единствено от половин секунда разлика, което дава обещание много оспорван старт в неделя. А Сироктин на 18-о място, единствено на седем десети зад Алонсо, подсказва, че борбата по средата на колоната също дава обещание да бъде зрелищна.

Представянето Хамилтън на пистата беше предшествано от обвинявания към Формула 1, че <210> липсва етническо многообразие. " Нищо не се е трансформирало за 11-те години, в които съм тук ", написа първенецът в " Инстаграм ".  " Деца, хора, има толкоз доста работни места в този спорт, от които всеки - без значение от етноса си, може да се възползва и да се оправи ", добави Хамилтън.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР