Людмила Нинова ще се срещне с читатели на новата й

...
Людмила Нинова ще се срещне с читатели на новата й
Коментари Харесай

Людмила Нинова събира сродни души на приказки за времето

Людмила Нинова ще се срещне с читатели на новата й книга " Приказки за времето - истории за дами " (изд. " AMG Publishing " ) на 6 февруари от 19 ч. в клуб " Книгата " в София, ул. " Г. С. Раковски " 193, вход свободен.

" Тази книга е провокация. Тя не търси стандартния четец. Онзи, който чете универсалното изложение от А до Я. Където всичко е подредено и следва одобрена последователност. И героите са забележими, ясни и безусловно израстват и добиват съвършенство и компактност в края на описа. Тази книга има друго обръщение. Да превърти времето посредством своята жанрова еклектика, посредством съвместителството на художественото и документалното, посредством белетристика, прозаичност, лирика, кино. Тя се пробва да излезе от канона и визиите на обичайна литература. И тази разноцветност я постанова нейната цел - да разкрие полета на женската душа, на тази неизбродена безкрайност, на нейните мечтания и подозрения, на страха от Самотата и нейното излекуване - Любовта ", споделя авторката.

По нейните думи концепцията на книгата е да даде актуалност на предишното. Да го преформатира с измеренията на днешния ден. Да изтупа прахта от това, което е било, с цел да разчетем неговата проекция в днешния ден. И тази актуалност е нужна, с цел да огледаме себе си, да се завърнем обратно към корените, да открием онази тънка алена нишка, която чертае времето, и да я втъчем в сегашното и бъдещето на нашите деца. Погълнати от " нашествието " на високите технологии, от общуването единствено през тъч скрийна на телефона и компютъра.

Людмила Нинова е позната на читателите с три стихосбирки и с друго име - Людмила Грозданова. През 2012 година излизат първите й книги - " Спомен за тромпетиста " (посветена и въодушевена от Борис Христов) и " Дива череша ". През 2018 година е оповестен третият й алманах стихове " Тъга с обувки подпетени ". " Приказки за времето " е отражение на своята авторка - вихрена, сложна за разказване. Журналистка, пиарка, поетеса, жена с въображение и история, Людмила е вплела себе си в тези страници.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР