Людмила Андровска започва кариерата си като журналист, пише изследователски статии

...
Людмила Андровска започва кариерата си като журналист, пише изследователски статии
Коментари Харесай

Людмила Андровска описа в книга живота на Мария Тертер



Людмила Андровска стартира кариерата си като публицист, написа проучвателен публикации за изкуство и медиите. Работила е като публицист, редактор, асистент-режисьор и шеф и притежател на издателство „ Делакорт ".
В предаването " Нощен Хоризонт " тя показа своята нова книга  - „ Мария Тертер – царицата “ като показа любопитни детайлности от живота ѝ.

" Родителите на Мария Тертер се отхвърлят от нея още с раждането ѝ. Отгледана е от домашна помощница.  Мария Тертер се старае да има прелестно семейство, да даде най-хубавото образование на своите деца. Тя ги учи по този начин, че все едно те на следващия ден могат да бъдат владетели “, сподели в Людмила Андровска.

Мария Тертер е майка на Светослав Тертер

Митко Иванов разяснява, че Светослав Тертер  е сполучлив български държател.

Като че ли е по-лесно да бъдеш войнстващ български цар и победител в ера, в която Византия е била по-слаба, само че сякаш е по-сложно, по-драматично и по-голямо държавническо и войнско изкуство да направиш това в интервали, когато ситуацията - интернационалната и вътре в страната е по-сложна “, сподели той.

Историкът Дора Тодорова разяснява:

„ Свикнала съм да одобрявам историята като просвета и литературната интерпретация ми е непозната. Разбирам, че това не е доста обективно, само че по тази причина пък има романи като „ Мария тертер-царицата “, за който не можем да кажем, че е единствено исторически разказ. Това е разказ за възприятията, за ценностната система, за едни към този момент девалвирали понятия като родолюбие и национализъм, поднесени в този разказ по човешки метод и съм сигурна, че той ще доближи до доста хора, ще се премислят тъкмо тези понятия като родолюбието и патриотизма “.

Людмила Андровска приключва Полиграфическия колеж „ Юлиус Фучик “ в София през 1972 година Магистър от Великотърновския университет „ Св. св. Кирил и Методий “, компетентност „ Български език и литература “ от 1977 година Първият разказ на Людмила Андровска - „ Хаос “ е оповестен през 2001 година, а през 2015 година е преведен на немски и излиза в Германия – Chaos. През 2016 година е второто му издание в България. През 2008 година излиза идната ѝ книга, която е книжовен сюжет със заглавие „ Данте “ – за живота и творчеството на Данте Алигиери. Третата книга – сборникът разкази „ Което си отива “ – излиза през 2015 година Премиерата е направена по време на 43-тия Софийски интернационален панаир на книгата в Национален замък на културата. 
 Повече можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР