Людмил Киров вече не е треньор на Нефтохимик. Уволнението е

...
Людмил Киров вече не е треньор на Нефтохимик. Уволнението е
Коментари Харесай

Двама треньори напуснаха втора лига

Людмил Киров към този момент не е треньор на Нефтохимик. Уволнението е пристигнало след загубата с 2:3 от Созопол. Техническият шеф на Нефтохимик уведомил Киров по телефона, че е освободен. Часове по-късно Киров бил убеждаван да остане от Анелия Златкова, която е президент на клуба. 
Загубата през днешния ден остави Нефтохимик на последно място във Втора лига с 23 точки - на една от избавителното място, което сега заема Локомотив (Горна Оряховица). Созопол пък събра 38 в актива си и се изкачи на седмата позиция, като ще доиграва умерено сезона. 
" Не съм афектиран, погнусен съм. Очевидно сътрудниците преди мен са били прави, че Нефтохимик е една неподредена къща. И всичко поради един татко, който е неудовлетворен от обстоятелството, че синът му не играе. Няколко пъти ми е звънял със препоръки. Ако момчето в действителност заслужава да е в състава, аз би трябвало да съм вманиачен да го държа на пейката. Точно този Манол Иванов в телефонно позвъняване ми сподели, че съм освободен и би трябвало да разтрогна контракта си с клуба. Съобщил го е и на футболистите. Имам си управител, той ще беседва с тях. Аз си потеглих от Бургас и няма връщане. Съжалявам единствено за Анелия Златкова. Само суперлативи мога да кажа за нея. Благодарение на нейните старания клубът съществува, изплащат се награди и заплати. Уважавам я, благодаря й, че ми се обади персонално, само че съм безапелационен, че няма да се върна ", добави Людмил Киров.

В същото време треньорът на Спортист (Своге) Ивайло Василев изненадващо се раздели с клуба. Младият експерт пое отговорността за трите следващи загуби.

" Разделям се със Спортист с напълно положителни усеща. Благодаря на всички хора от клуба за опцията, която ми дадоха да работя. Когато пристигнах, задачата бе оставане във Втора лига, изпълних я. Аз обаче имах като спомагателна цел класиране на бараж и след трите следващи загуби взех решение, че би трябвало да си поема отговорността и си подадох оставката. Разделяме се като другари. Пожелавам всичко положително на Своге в бъдеще ", разяснява Ивайло Василев.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР