Любящ съпруг конструира специален велосипед, който позволява на съпругата му

...
Любящ съпруг конструира специален велосипед, който позволява на съпругата му
Коментари Харесай

Историята на Бил и Глад - двойката, която кара колело заедно, въпреки Алцхаймер

Любящ брачен партньор конструира специфичен велосипед, който разрешава на брачната половинка му да прекарва време на открито, въпреки придвижванията й да са съществено наранени от заболяването Алцхаймер.

Бил и Глад са дружно от повече от 50 години. Една от общите им пристрастености е карането на велосипед.

През 2004 година Глад чула страшната диагноза Алцхаймер. За жал положението й бързо се влошило, като заболяването засегнала основно двигателните й функционалности. По този метод Глад не можела към този момент да кара колело.

Бил обаче не се отказал. Той бил решен със брачната половинка му да продължат обичаното си занимание дружно. Поради тази причина той конструирал специфичен велосипед със седалка начело, който да разрешава на двойката да прекарва повече време на открито дружно.

„ Когато започнахме да се срещаме, карах колело от вкъщи си до тях всеки ден. Това са към пет километра, само че беше единственият метод да се събираме дружно “, спомня си Бил.

Той споделя, че актуалната обстановка не е задължение за него. „ Това е голяма привилегия – да мога да се грижа за човек, който съм обичал толкоз години. Тя е моята принцеса, а аз съм нейният Уилям и това в никакъв случай няма да се промени “, споделя Бил.

След основаването на специфичното колело Бил основава специфична организация, която цели да даде такива колела и на други хора с двигателни проблеми.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР