Любовта на юношите е израз на една от двете най-важни

...
Любовта на юношите е израз на една от двете най-важни
Коментари Харесай

Любовта на порасналите ни деца не е детска работа

Любовта на юношите е израз на една от двете най-важни цели в тяхното развиване. Първата рецесия на юношеството е търсенето на персонална еднаквост, което по-късно се трансформира в търсене на пълноценна интимна връзка. Само че същинската фамилиарност изисква солидно възприятие за еднаквост у двамата сътрудници, преди да имат предпочитание " да се слеят "  в пълноценна връзка. Това рядко се случва в тази поредност и по тази причина неведнъж влюбването и раздялата са свързани със съществени земетресения на цялото създание на детето. Отчаянието при разлъка, както и екстазът в положителните моменти са извънредно разтърсващи, неразбираеми и объркващи.

Младите възрастни или порасналите деца, както обичам да ги назовавам, са изправени пред огромни провокации. Те би трябвало да се оправят с офанзивата на хормоните, с търсенето на себе си и с изменящите се упования във всеки аспект от живота им. Трудността се ускорява и от неналичието на житейски опит, което основава чувство за съдбовност при всяко по-силно прекарване.

Заради това първите любовни трепети са необикновено вълшебни, само че и доста сложни. Какво да създадем, когато младежът ни е влюбен? Може да облекчим обстановката с някои послания, които да им оказват помощ да усещат и да се свързват с вътрешната си мощ.

1. Бъди себе си. В този миг централно в живота е да откриеш и разгърнеш личната си еднаквост. Най-интересното, което можеш да бъдеш, е да си правилен на себе си, да бъдеш достоверен, автентичен, даже това да наподобява необичайно.

2. Усмихвай се. Ако ти е мъчно да флиртуваш или си част от срамежливата и по-интровертна група, усмивката прави чудеса, това е всемирният знак за досегаемост и благоразположеност.

3. Този, който харесваш, се опасява най-малко колкото теб (ако е момче, евентуално и повече).  Ако видиш някой да се прави на обигран и доста над нещата, не се оставяй да те стресира. Това нормално са маски за скриване на ужас, комплицираност или чувство за некомпетентност.

4. Момичетата също са дейни и могат да поемат самодейността.  Отдавна са отминали годините, когато девойките стоят почтително и чакат благоволението на момчетата. Ако момиче хареса момче/момиче, към този момент се допуска, че има задоволително храброст да рискува и да се съобщи. По-страшно е да изпуснеш момента.

5. Не можеш да насилиш някого да те хареса или обича.  Приеми, че без значение какъв брой обичаш някого и без значение от напъните ти, връзка може да не се получи. Важно е да знаеш по кое време да се спреш, да приемеш обстоятелството и да продължиш напред.

6. Ако всичко във връзката правиш ти, това значи, че гаджето ти няма доста предпочитание и усеща.  Ако постоянно ти пускаш първия смс, винаги ти поддържаш диалога, винаги ти даваш оферти за среща... това не е обикновено. Ако гаджето ти не е суперсрамежливо, ясно е, че нещата са едностранни и няма по какъв начин да си благополучен.

7. Няма краен период за първа целувка или секс.  Ако не усещаш, че ти е моментът, отводът няма да унищожи връзката, а единствено ще помогне да намерите по-добър път един към различен. Правилото " в случай че се съмняваш, кажи не " важи и за доста други неща – опиати, цигари, алкохол, нови места или компании.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР