Любов, това беше вдъхновението на примата Лили Иванова в четвъртък

...
Любов, това беше вдъхновението на примата Лили Иванова в четвъртък
Коментари Харесай

Лили Иванова потопи в страст 4000 в НДК

Любов, това беше вдъхновението на примата Лили Иванова в четвъртък вечер за първия от трите й огромни концерта в София, които поставят точка на тазгодишното й национално турне, подкрепено от Лидл. Във всяка ария, във всеки жест звучеше тази обич – ту изпепеляваща, ту меланхолична, на моменти несподелена, в други неприлична, само че най-много – в частите от новия й репертоар. Именно те бяха акцентът в спектакъла. Без шлагери – една нова Лили, потопи препълнената зала 1 на НДК в пристрастеност.

Първата дама на родната сцена стъпваше ситно като гейша по сцената, а гърба й пазеха тим от най-хубавите млади музиканти - Ангел Дюлгеров, Огнян Енев, Веселин Веселинов-Еко, Орлин Цветанов, Росен Ватев и вокално трио ЛаТиДа. Стартът беше непредвиден, леко джази и доста обикновен. Нямаше и помен от излишество по сцената. Само принадлежности и микрофон. За момент извика асоциация в мен с Ерик Клептън, който в центъра на една от най-престижните зали - „ Роял Албърт Хол “, беше постлал единствено едно чердже 1х2 м и това беше задоволително, с цел да омагьоса публиката. Изрично наблягам, че не съпоставям Лили Иванова с Ерик Клептън, а по-скоро метода към себеизявата на потвърдените музиканти с опит и самочувствие. Въпреки че новите композиции бяха съществена част в репертоара и разумно публиката нямаше по какъв начин да ги пее дружно с примата, 4000-те хиляди в залата посрещаха и изпращаха песните с бурни овации и възторг. Като диаманти измежду цирконии се отличаваха песните, по които

Лили е работила със Стефан Вълдобрев

– „ Дали “, „ Обичай ме! “, „ Този момент “. На глед странна композиция освен поколенчески, само че и стилово – симбиозата сред неговите текстове и чувствеността на изпълнителя обаче беше цялостна и завладяваща. Няма по какъв начин да не се означи и цялостният образ на концерта, който е дело на аранжиментите на надарения Ангел Дюлгеров. Музикантът, който стои зад едни от най-успешните нови български планове, като последния албум на Любо Киров „ Както преди “, беше прекроил даже известните нови части на Иванова от последното десетилетие в неузнаваеми нови одежди. Смуут джаз преливаше на моменти в

тежка рок жица, следвана от темп на танго

и всичко водеше постоянно към поантата на парчето, където гласът на Лили да разгърне капацитета си. Прозвучаха и три чисто нови песни, които Лили Иванова призна, че даже още не е записала, само че желае да подари на публиката - „ Мигът и любовта, „ Бурната река “ и „ Главна роля “.

И до момента в който през съвсем целия двучасов концерт певицата ограничаваше придвижванията си, фокусирана главно върху вокалната си изява, като се изключи 1-2 къси претичвания поради проблем със слушалките, то на финала ненадейно държанието й фрапантно се смени. Дали предизвикана от осъществяването на единствения шлагер в репертоара за вечерта – „ Щурче “, или заредена от страстта на публиката, Лили кръстоса два пъти сцената, след което изиска и беше свалена в публиката.

Тичайки мина през оркестрината и партера

поспря за момент да поздрави един от главните си текстописци Иван Тенев и безусловно на спринт се върне при музикантите си. Разбира се почитателите я върнаха на бис, за който тя беше избрала „ Присъда “ и макар молбите за „ още “, примата прибра музикантите си и постави точка, с цел да продължи с концерт в петък и събота вечер, които бяха изцяло разпродадени дни авансово.

Източник: Monitor
Снимка: Васил Къркеланов
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР