Любов с две братовчедки въртял 66-годишният Стоян Минчев от Белозем,

...
Любов с две братовчедки въртял 66-годишният Стоян Минчев от Белозем,
Коментари Харесай

Любов с две браточедки за 130 000 лева!

Любов с две братовчедки въртял 66-годишният Стоян Минчев от Белозем, отмъкнат от тях със 130 000 лв.. Това описаха роднините на Вида Колева и Атанаска Георгиева, които са подсъдими за крупната машинация. Според обвиняването те завлекли пенсионерът с близо 130 000 лв. и го оставили гол като пушка.

Вида и Атанаска дотам завъртели главата на Стоян, че той бил подготвен да дава всичко, каквото му изискат. Когато остарелият ерген изчерпал спестяванията си, прибегнал до изтегляне на заеми, за дава непрекъснато на искащите още и още средства. Версията на околните на подсъдимите е, че пенсионерът имал интимни връзки с двете дами. 

Роднините им настояват, че двете дами са почтени. Клетникът, впримчен в мрежата на братовчедките, в този момент една свързва двата края и се постанова сестра му да му носи храна.

Той живее самичък в къща в Белозем. Работил дълги години заварчик, нямал семейство и спестявал. Един ден чакал трен на гарата в Пловдив, когато към него се доближила млада жена и почнала да го разпитва. Докато ѝ разказвал за себе си влакът дошъл и той се качил. След няколко дни двете братовчедки го навестили. Спечелили доверието му и едната му взела пари назаем. За да не ги връща, му предложила нейни близки да му ремонтират къщата. Завела бригада, която сменила няколко метра улуци, след което почнала да желае пари. Минчев раздал спестяванията си, теглил заеми и продал 15 дка ниви. Като съизвършител на двете братовчедки е упрекнат и някогашният другар на Атанаска Стоян Петров, само че единствено за дребна част от сумата.

" Беше 23-24 май 2022 година Майка ми доде при мен и ми сподели, че вуйчо я е набрал по телефона. Тя му вдигнала и той споделил: " Какво желаете още? И къщата ми взехте ". Питала го какво има поради и той като схванал, че е тя, споделил че няма нищо и затворил ", описа пред Окръжния съд в Пловдив племенникът на възрастния белоземец Рашо Грозев. Той и майка му отишли при Стоян, с цел да го питат какво е станало. Мъжът отричал, само че по-късно признал, че е продал 15 дка аграрни земи и е издал пълномощие на Вида Колева за къщата си.

Щом разбрали какво се е случило, роднините убедили Минчев да приключи пълномощното, след което отишли в полицията, с цел да пусне тъжба. Разбрали, че някаква жена се е обаждала, с цел да изиска схема на парцела. Пред съда служителката от кметството в Белозем Петрана Николова уточни, че въпросната непозната жена упорствала това да стане доста бързо.

По думите на Грозев вуйчо му е бил принуждаван и заплашван, че в случай че не дава пари, " ще стане неприятно ". " В момента има 6-7 заема, 610 лева на месец му е вноската ", изясни той. Вуйчо му плащал още 3 или 4 телефона и огромен тв приемник, които дал на братовчедките. 

" Вуйчо е бил заплашван. Постъпил в болница със счупени ребра. Обяснил, че е паднал, само че по-късно признал, че е станал жертва на физическо принуждение ", описа племенникът.

Пред магистратите приказва и служителят на реда Стоян Благоев, който е работил по жалбата на Минчев. Пред него възрастният мъж твърдял, че не е взимал заемите и лизингите по лично предпочитание, а Вида и Атанаска го принуждавали. 

Делото продължава с разпити на още очевидци.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР