Любослав Пенев се размина на косъм от победата и във

...
Любослав Пенев се размина на косъм от победата и във
Коментари Харесай

Любослав Пенев остана без победа и във втория си мач

Любослав Пенев се размина на косъм от успеха и във втория си мач след завръщането си като треньор на " ЦСКА-София ". Тимът му водеше до последната минута против гостуващия отбор на " Арда ", само че в последна сметка дуелът от XXIII кръг приключи 1:1.

Домакините поведоха в 68-ата мин. с гол на еквадореца Жорди Кайседо. При офанзивата за попадението обаче остана подозрение за засада на Георги Йомов, който подаде на Федерико Варела, центрирал на собствен ред към Кайседо.

В 3-ата минута на добавеното време обаче основният рефер Васимир Ел-Хатиб даде дузпа за " Арда " за задържане на Пламен Крумов от страна на Петър Занев. Изпълнението бе обещано на Тонислав Йорданов (б.ред. - оказал се непотребен на  " ЦСКА-София " през есента на м.г.) и той бе прецизен за 1:1. В 37-ата мин. Йорданов бе и в основата на най-сериозната заплаха за " Арда ", само че вратарят на домакините Густаво Бусато отрази шута му и топката се отби в напречната греда. В това отношение имаше също тъждество, защото незабавно след почивката Греъм Кери ( " ЦСКА-София " ) също улучи горната греда, от директен свободен удар.

Двата тима бяха с мисъл за идните реванши от 1/2-финалите за купата идната седмица. Пенев бе оставил като запаси Юрген Матей, Енрике Рафаел и Тиаго Родригес, а в титулярния състав започнаха Варела, Кери, Йомов, Занев и Жюл Кейта. " Арда " пък бе с група от единствено 15 футболисти, като титулярите Иван Караджов и Спас Делев бяха на пейката и единствено нападателят влезе като запаса.

След края Любослав Пенев се оплака от свирената дузпа за " Арда ". " Отсъдиха противоречива дузпа. Едни бият със противоречива дузпа, други изравняват със противоречива дузпа. Току-що го гледах по малкия екран. Разминаваме се много съществено във визията за вярно, правилно и безспристрастно съдийство - за следващ път. Направих ротации, удовлетворен съм от тима. Първото полувреме може би не го изиграхме, както чакахме, само че като цяло съм удовлетворен. Разсеяност не е имало, по-скоро тимът бе малко изтощен. Но обикновено - през два дни мач, случват се такива неща. Продължаваме си по програмата и не се отклоняваме. Убедени сме, че това е вярното, което вършим. Ще имаме триумф против " Лудогорец ", ние сме оптимисти ", разяснява Пенев пред " Диема спорт ".

Наставникът на " Арда " Николай Киров пък съобщи: " Заслужавахме това равнене, без значение от проблемите, които имахме. Видях самочувствие в някои състезатели, имайки поради идния дуел за Купата на България. За шампионата има още доста срещи, където можеш да наваксваш с точките, до момента в който при Купата е по-различно. Днес нямаше сериозен растеж в тима и имахме проблеми при статичните положения. Има какво да се работи в завършващата фаза. "

С изпуснатата победа " ЦСКА-София " към този момент изостава на 11 точки от водача " Лудогорец ", който по-рано през днешния ден победи с 1:0 като хазаин " Монтана ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР