Любопитно Малмьо - едно от бижутата на Швеция (СНИМКИ) Летище

...
Любопитно Малмьо - едно от бижутата на Швеция (СНИМКИ) Летище
Коментари Харесай

Малмьо - едно от бижутата на Швеция

Любопитно Малмьо - едно от бижутата на Швеция (СНИМКИ) Летище Каструп в Копенхаген се намира единствено на 25 километра от града 10 декември 2019, 16:09  Малмьо - едно от бижутата на Швеция (СНИМКИ)
Малмьо - едно от бижутата на Швеция (СНИМКИ)
 Михаела Маринова: Борех да направя Гарвана обичан за хората
Михаела Маринова: Борех да направя Гарвана обичан за хората
 Проверете: Колко хора по света имат същата фамилия като вас?
Проверете: Колко хора по света имат същата фамилия като вас?
 Да си спомним: Най-емблематичните фотоси на десетилетието
Да си спомним: Най-емблематичните фотоси на десетилетието
 Разказ за стила - преди и в този момент
Разказ за стила - преди и в този момент
 Обявиха номинациите за премиите “Златен глобус ”
Обявиха номинациите за премиите “Златен глобус ”
 Теа сподели нова сладка фотография с щерка си Амая Шопова
Теа сподели нова сладка фотография с щерка си Амая Шопова
 Пълнолуние в Близнаци – от детайлите до огромната картина
Пълнолуние в Близнаци – от детайлите до огромната картина

а да посетите шведския град Малмьо е най-добре да вземете аероплан до… Дания.

Летище Каструп в Копенхаген се намира единствено на 25 километра от града.

В ГАЛЕРИЯТА ВИЖТЕ КРАСИВИ СНИМКИ ОТ МАЛМЬО

След това до Малмьо се стига най-лесно с трен или кола по моста Йоресунд. Тук човек бързо стартира да се усеща като че ли пътува към нищото - пред погледа се простират само водите на протока Йоресунд, който свързва Балтийско и Северно море. Човек по никакъв начин не може да си показа, че скоро ще се озове пред индустриалните уреди на шведския бряг край Малмьо, пишат от "Дойче веле " (DW).

През 19 век Швеция разполага тежката си промишленост точно в най-южния завършек на страната, в провинция лен Сконе, защото мястото обезпечава съвършен достъп по вода до Северна Европа.

Така наближавайки шведската страна, последователно на хоризонта се откриват очертанията на старите корабостроителници и кранове, както и някогашните работен жилища. Дори актуалната архитектура е въодушевена от индустриалната архитектура - комерсиалният център „ Емпория ", със своята стъклено-метална фасада, е една от първите здания, които посетителите виждат, когато идват през моста Йоресунд.
Малмьо - едно от бижутата на Швеция  Малмьо  Малмьо  Малмьо  Малмьо
Градът, в който кметът те санкционира, в случай че си неприятен (ВИДЕО)

Повечето туристически забележителности се намират в остарялата част на Малмьо.

На площад „ Сторторгет ", който съществува още от 16 век, може да се види статуята на крал Карл X Густав, царувал от 1654 до 1660, който превзема разнообразни територии на Дания и ги причислява към шведската империя в средата на 17 век. Площадът е връзката сред предишното и сегашното, тъй като тук се намират и значимите здания на кметството и регионалната администрация.

Зад ъгъла е идващото място, което всеки екскурзиант би трябвало да посети: площад „ Лила " (Lilla torg). Това е най-изкусителното място в града - то предлага многообразие от кафенета и заведения за хранене, в които гостите и локалните поданици се отбиват, с цел да усетят “лагом” - шведската философия за съвършен баланс и приятност от живота. В едно от локалните капанчета, казващо се Moosehead („ Главата на лоса "), се сервират разнообразни ястия с месо от лос.

Егер - дребното градче, което си заслужава да посетите

Всъщност това не е типично за локалната кухня, в Швеция считат за деликатес по-скоро месото от елен. За феновете на маринованата риба, най-подходящият сезон за посещаване на Малмьо е декември. Най-вече за коледните празници на доста места в града има празнични трапези с рибни деликатеси. Може да ги опитате в един от най-хубавите заведения за хранене в града - Rathauskeller.

През последните 15 години образът на Малмьо се промени коренно с построяването на няколко неповторими здания. Една от тях е Търнинг Торсо (т.е. обръщащият се торс), издигната през 2005 година като жилищна кула в северната част на града. Със своите 54 етажа 190-метровата, неведнъж награждавана кула през днешния ден е най-високият небостъргач на Скандинавския полуостров.

Замъкът на Малмьо, пък би бил забавна цел за тези, които избират непреходното в архитектурата. Най-старите елементи на замъка в Малмьо датират от XV век. Тук може да научите доста за датския крал Кристиан III и норвежкия крал Ерик Померански, а и за Джеймс Хепбърн, третия брачен партньор на известната кралица на Шотландия, Мери Стюарт, който е бил затворен тук през 16 век.

За тези, които желаят да пътуват из останалите елементи на Скандинавия, Малмьо се явява комфортна насочна точка - Дания е единствено на половин час път, а шведската столица Стокхолм - на към четири часа с трен.


 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник: Малмьо Швеция туризъм град
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР