Любопитна хипотеза разви съпредседателят на ДБ Христо Иванов. Той обясни,

...
Любопитна хипотеза разви съпредседателят на ДБ Христо Иванов. Той обясни,
Коментари Харесай

Христо Иванов: Има шанс за конституционно мнозинство с ГЕРБ и ДПС

Любопитна догадка разви съпредседателят на Демократична България Христо Иванов. Той изясни, че идващото Народно заседание може да стартира със сформиране на конституционно болшинство, в което да се включат ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи, и по-късно да откри поддръжка за постоянно държавно управление.

“Може да се окаже разумно конструирането на някаква парламентарна настройка, която да поддържа държавно управление, да стартира с конструирането на конституционно болшинство, което е доста по-широко и е огромният фактор за превъзмогване на раздялите “, уточни десният политик пред БНР.

По думите му, в случай че политиците „ извадят раздялите пред скоби “ и покажат, че са подготвени да създадат конституционни промени във връзка със правосъдната промяна, това ще даде причина и по други тематики да се стигне до взаимоотношение. „ Говоря обаче за тематики, свързани с огромни национални цели, не приказвам за консумация на властта порции по порции ”, посочи Иванов.

Съпредседателят на Демократична България счита, че ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи са подготвени за присъединяване в такова конституционно болшинство. Като доказателство той посочи, че съгласно него обединенията на Бойко Борисов и Ахмед Доган към този момент давали сигнали, че повече не желаят да се опълчват намерено на реформирането на прокуратурата. В тази връзка, Иванов подсети, че Движение за права и свободи са обявили личен план за конституционна смяна, а в оповестения преди близо 3 години план за конституционни промени на ГЕРБ се планува разделянето на Висшия правосъден съвет на две.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР